Nigéria: megvesztegethetőnek bizonyult a válogatott edzője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.25. 12:55
null
Salisu Yusuf (jobbra) eddig Gernot Rohr kapitány munkáját segítette a nigériai válogatottnál (Fotó: AFP)
Megvesztegetési botrányba került Salisu Yusuf, a nigériai labdarúgó-válogatott egyik edzője, akiről a BBC készített rejtett kamerás felvételt. A 2017-es esetet most hozta nyilvánosságra a brit portál.

 

 

A BBC 2017 szeptemberében egy ghánai oknyomozó újságíró, Anas Aremeyaw Anas révén került közel Salisu Yusufhoz, aki azt ígérte, hogy ezer dollárért hajlandó segíteni abban, hogy a magát ügynöknek kiadó Anas két játékosát is bejuttassa a válogatott Afrikai Nemzetek Bajnokságán (CHAN) szereplő keretébe.

Yusuf elismerte, hogy kapott pénzt, de a jogsértést tagadta. „750 dollárt fogadtam el az ügynöktől, de csupán szimbolikus értékű ajándékként, és nem azért, hogy a két játékost bármilyen előnyben részesítsem” – nyilatkozta a szakember.

A Nigéria Labdarúgó-szövetség (NFF) főtitkára, Mohammed Sanusi elmondta, hogy a szervezet belső vizsgálatot indított. „Ugyanúgy láttuk a videót az interneten, mint bárki más. Ezek nagyon komoly állítások, belső vizsgálatnak kell kideríteni, mi történt valójában” – nyilatkozta.

Salisu Yusuf vezetőedzőként a Kano Pillarst, az Enyimba FC-t és az El-Kanemi Warriorst irányította, emellett a nigériai olimpiai válogatott szövetségi edzője, illetve a felnőtt válogatott egyik edzője volt – a nyári világbajnokságon ő segítette a német Gernot Rohr szövetségi kapitányt is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik