Neymarék könnyedén győztek Washingtonban

Vágólapra másolva!
2012.05.31. 09:54
null
Neymar Amerikában is letette a névjegyét: gól és két gólpassz Washingtonban (fotó: Action Images)
A brazil labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 4–1-re legyőzte az Egyesült Államok nemzeti csapatát Washingtonban. A dél-amerikaiak legjobbja a találkozó első találatát tizenegyesből jegyző Neymar volt, aki gólja mellett adott két gólpasszt is.

A brazilok fiatal kerettel vágtak neki az amerikai túrának, hiszen Mano Menezes kapitány jelenleg a londoni olimpiát tartja szem előtt – azt a csapatot pedig már azokra a pályafutásuk elején járó futballistákra építi, akik közül a legjobbakat a 2014-es vb-re is be tudja építeni a válogatottba. A dél-amerikaiak kerete ennek megfelelően néhány rutinos játékos mellett hemzsegett a még Brazíliában edződő tehetségektől: közülük kora alapján 17 játékosnak is adva van a lehetőség, hogy ott legyen az ötkarikás játékokon.

Így némileg talán meglepő lehet, hogy a brazilok vendégként milyen simán intézték el a legerősebb felállásukban pályára lépő amerikaiakat. Neymar már a 12. percben megkezdte a gólgyártást egy kezezés miatt megítélt büntetőből, majd a félidő közepén szögletből adott gólpasszt Thiago Silvának.

Az amerikaiak Herculez Gomez fejes góljával még a szünet előtt szépítettek, és ugyan a második félidőben is alakítottak ki helyzeteket, a Menezes-csapat végül simán nyert, mert a találkozón debütáló Rafael kapus bravúrosan védett.

Neymar újabb gólpassza után Marcelo növelte a dél-amerikai előnyt, majd a hajrában a csereként beálló Alexandre Pato állította be a 4–1-es végeredményt.

„Azt hiszem, Herculez személyében találtunk egy nagyon mozgékony támadót, aki harcos, lefoglalja a védőket és képes megnehezíteni a dolgukat” – dicsérte a 2010-es vb után a válogatottba újra bekerülő Gomezt Jürgen Klinsmann, az amerikaiak kapitánya. Klinsmann egyébként nem volt teljesen elégedetlen a mérkőzéssel, amit megalapoz az a statisztika is, hogy az amerikaiak többször vették célba a kaput (17, ill. 13 kapura lövés/fejes), ám együttese védekezése aligha gyarapítja nyugodt éjszakái számát.

EGYESÜLT ÁLLAMOK–BRAZÍLIA 1–4


United States 1-4 Brazil footyroom.com by footyroom

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
EGYESÜLT ÁLLAMOK–BRAZÍLIA 1–4 (1–2)
Washington, 67619 néző. Vezette: J. Solis‎ (Costa Rica-i)
EGYESÜLT ÁLLAMOK: Howard – Bocanegra, F. Johnson (Beckerman, 80.), Onyewu, Cherundolo (Parkhurst, 72.) – J. Jones (Castillo, 80.), J. F. Torres (Dempsey, 56.), Bradley, Edu (Boyd, 72.)– H. Gomez, Donovan. Szövetségi kapitány: Jürgen Klinsmann
BRAZÍLIA: Rafael – Danilo, Thiago Silva, Juan, Marcelo (Alex Sandro, 90.) – Oscar (Giuliano, 89.), Romulo, Sandro – Hulk (Casemiro, 82.), Leandro Damiao (Pato, 65.), Neymar (Lucas, 84.). Szövetségi kapitány: Mano Menezes
Gólszerzők: H. Gomez (45.), ill. Neymar (12. – 11-esből), Thiago Silva (26.), Marcelo (52.), Pato (87.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik