Nemzetek Ligája: Szabics az osztrákok és a magyarok esélyeiről is beszélt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.25. 16:12
Szabics Imre, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi és az osztrák nemzeti tizenegy jelenlegi másodedzője ma reggel a Digi Sportnak fejtette ki a véleményét a két ország ellenfeleiről, illetve esélyeiről a Nemzetek Ligájában.

Szabics Imrét tavaly ősszel nevezték ki az osztrák válogatott másodedzőjének, így Franco Foda szövetségi kapitány munkáját segíti a Nemzetek Ligája őszi mérkőzésein, s majd az Európa-bajnoki selejtezőkön. Az NL-ben az osztrákok csoportellenfele Észak-Írország és Bosznia-Hercegovina – Szabics bízik a jó eredményben.Szabics Imrét tavaly ősszel nevezték ki az osztrák válogatott másodedzőjének, így Franco Foda szövetségi kapitány munkáját segíti a Nemzetek Ligája őszi mérkőzésein, s majd az Európa-bajnoki selejtezőkön. Az NL-ben az osztrákok csoportellenfele Észak-Írország és Bosznia-Hercegovina – Szabics bízik a jó eredményben.

„Azért is vállaltuk el ezt a nemes feladatot, mert a csapat, illetve a minőség rendben van – emlékezett vissza a kinevezésére Szabics. – A játék is nagyjából rendben volt, csak az eredmények nem jöttek az utóbbi időben, bár az Eb-selejtezők folyamán nagyon sikeres volt az osztrák válogatott.”

„Utána az Európa-bajnokságon a magyarok ellen valami eltört, azonban ha nem lennénk arról meggyőződve, hogy megfelelő minőséggel rendelkezik ez a keret, nem vállaltuk volna el. Hiszünk a csapatban, hiszünk a játékosokban, akik nagyon komoly helyeken futballoznak. A mi feladatunk az, hogy ez újra megjelenjen eredményekben is a pályán.”

Magyarország a C-divízió 2. számú csoportjában Finnországgal, Görögországgal és Észtországgal csap össze. Szabics erről a négyesről és a mieink továbbjutási esélyeiről is kifejtette a véleményét.

„Az a szerencse talán, hogy a finnekkel és a görögökkel is találkoztunk az Eb-selejtezőkön, tehát ismerjük nagyjából a két legerősebb ellenfelet, a finneket ugyebár oda-vissza meg tudtuk verni – mondta korábbi pályaedzőnk. – Úgy gondolom, hogy a görögökkel lesz az első helyért nagy csata, és az szólhat még mellettünk, hogy ha a görögök ki tudnak jutni az Eb-csoportjukból egyenes ágon, akkor második helyezettként is lehet még esélyünk a Nemzetek Ligájából eljutni az Európa-bajnokságra.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik