Nemzetek Ligája: a jelen és a jövő találkozott a spanyoloknál

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.07. 11:20
null
Ansu Fati minden idők legfiatalabb gólszerzője lett a spanyol válogatottban (Fotó: AFP)
Több hírportál a jelen és a jövő nagy találkozásaként jellemezte a spanyol labdarúgó-válogatott legutóbbi mérkőzését, amelyen Sergio Ramos, a Real Madrid veterán védője duplázott, Ansu Fati, a Barcelona tinédzsere pedig minden idők legfiatalabb gólszerzője lett a nemzeti csapatban.

 

„Nagyon büszke vagyok rá, hogy kezdőként is bemutatkozhattam Spanyolország színeiben. A mérkőzés előtt a szövetségi kapitány csak annyit mondott, hogy ilyen egyszer van az életben, én pedig élvezzem” – nyilatkozta Ansu Fati, a katalán klub 17 éves, bissau-guinea-i származású szélsője, aki a 32. percben talált be az Ukrajna ellen 4–0-ra megnyert Nemzetek Ligája-mérkőzésen.

A villámgyors futballista hozzátette, a találkozót követően minden csapattársával aláíratta mezét, melynek otthonában kiemelt helye lesz majd, a bajnoki és a Bajnokok Ligája-debütálásakor viselt dressze mellett.

Fati ezzel minden idők legfiatalabb gólszerzője lett a spanyol válogatottban. A 18. születésnapját majd október 31-én ünneplő támadó a korrekordot Juan Errazquintól vette el, aki 95 éve, 1925-ben 18 évesen és 344 naposan volt eredményes nemzeti színekben.

A spanyolok legjobbja a 34 éves Sergio Ramos volt, aki két gólt szerzett, ezzel 23 találatnál jár a nemzeti csapatban. A 172-szeres válogatott védő Alfredo Di Stefanóval holtversenyben a nyolcadik a spanyolok örök góllövőlistáján. Érdekesség, hogy a világ- és kétszeres Európa-bajnok védő a spanyol válogatott legutóbbi 15 mérkőzésén 9-szer volt, a 2018–2019-es idény rajtja óta pedig klubszerepléseit is tekintve 30 alkalommal volt eredményes.

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA, 4. CSOPORT, 2. FORDULÓ
Spanyolország–Ukrajna4–0(3–0)
Alfredo di Stéfano Stadion,
Madrid,zárt kapuk mögött.Vezette:B. Bastien (francia)
SPANYOLORSZÁG:
De Gea – J. Navas, S. Ramos (E. García, 61.), P. Torres, Reguilón – Olmo, Rodri (Óscar, 69.), Thiago, Merino – Fati, Moreno (F. Torres, 74.).Szövetségi kapitány:Luis Enrique
UKRAJNA:
Pjatov – Timcsik, Matvijenko, Krivtszov, Mihajlicsenko – Haratin (Szidorcsuk, 63.), Malinovszki – Jarmolenko (Kovalenko, 80.), Zincsenko, Jaremcsuk – Marlos (Cigankov, 55.).Szövetségi kapitány:Andrij Sevcsenko
Gólszerző:
S. Ramos (3., 29. – az elsőt 11-esből), Fati (32.), F. Torres (84.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik