Németország: debütált a kínai U20-as válogatott – félórás közjáték

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.20. 19:02
null
Tibeti aktivisták is kilátogattak a mérkőzésre (Fotó: bild.de)
Megkezdte németországi szereplését a kínai U20-as labdarúgó-válogatott, a helyi negyedosztályú csapatok közül elsőként a TSV Schott Mainzcal találkozott az együttes – a találkozó pedig nem telt el atrocitás nélkül.

 

A szokatlan vendégszereplés a 2020-as tokiói olimpiára való felkészülést szolgálja, s az érintett német területi bajnokság valamennyi klubja 15 ezer eurós (4.6 millió forint) prémiumot kap a meccsekért.

A 19-es létszám miatt eddig minden együttesnek két szabadnapja volt, a jövőben ezeken fogadják majd az távol-keleti korosztályos gárdát.

A hétvégén a TSV Mainzcal találkozott az együttes, a frissen feljutott gárdának át kellett alakítania a stadionját, melynek költsége mintegy 250 ezer euróra rúg, így kifejezetten nagy segítség számára a 15 ezer eurós meccsdíj, amelyet az ázsiaiak elleni összecsapásért kap.

Mintegy 400 néző látogatott ki, és a számos újságíró és hazai szurkoló mellett mintegy 50 kínai drukker is helyet foglalt a lelátón.

Az első félidőben azonban félbeszakadt a játék, amikor a kínai csapat futballistái egy emberként vonultak le a pályáról. Mint kiderült, néhány tibeti aktivista is kilátogatott a meccsre, és egy tibeti zászló kifüggesztésével tiltakoztak – ezt pedig a kínai csapat provokációnak fogta fel.

„Nem azért jöttünk, hogy megzavarjuk a meccset – idézi az egyik tibeti szurkolót, a 30 éves Tenzin Thabye Nanglót a dw.com. – Egyszerűen kibontottuk a zászlónkat, hogy megmutassuk a kínai televíziós csatornáknak, hogy továbbra is létezünk, nem adtuk fel. Kínában nincs szólásszabadság. Itt egy kínai férfi idejött hozzám, és el akarta venni a zászlómat, de én nem azért vagyok itt, hogy harcoljak. Ez békés cselekedet volt.”

Mintegy félórás közjáték után folytatódhatott a meccs, amelyet a német csapat amúgy 3–0-ra megnyert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik