Négy hónapos babát mentett ki a futballista a tengerből, hőssé vált

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.21. 21:16
null
A tragédia helyszíne (Forrás: Google Maps)
Megrázó baleset történt a hétvégén Írországban, Buncrana kikötőjében: egy család autójával a mólóról a tengerbe csúszott, az egyetlen túlélő – egy négy hónapos baba – a futballista Davitt Walshnak köszönheti, hogy életben maradt.

A balesetben öten veszítették életüket, az 57 éves Ruth Daniels, lánya, a 14 éves Jodie Lee Daniels, a 49 éves Sean McGrotty és fiai, Mark (12), valamint Evan (8). A balesetet túlélő négy hónapos kislányt Rionaghac-Annt egy volt ír élvonalbeli futballista, Davitt Walsh mentette ki. A 29 éves csatár legutóbb a kerrykeeli Institute FC-ben játszott, korábban a Finn Harpsban, a Bohemiansben és a Shelbourne-ben is megfordult.

„Odanéztem, és láttam, hogy az autó a vízben van, egyből rohantam segíteni. Láttam a rettegést a családon, segítségért sikoltoztak. Nem is gondolkodtam. Levettem a ruháimat, beugrottam, és olyan gyorsan úsztam, ahogyan csak tudtam. Amikor odaértem, az egyik ablak betört és a víz beömlött az autóba. Az apa kiadta a kisgyereket, és azt mondta, mentsem a babát. A többieken is segíteni akartam, de a víz csak dőlt befelé, így kitartottam a kisbabát a vízből, és visszaevickéltem a partra” – mesélte el a végtelenül szomorú történetet Walsh az RTÉ-nek.

„Szerettem volna többet segíteni, de nem tudtam. Kiúsztam a partra, teljesen kikészültem, a barátnőm elvette a kisbabát. Amikor kijöttem a vízből, a lábam megsérült, de ettől eltekintve rendben vagyok, viszont iszonyatosan megrázott az eset. Borzalmas, hogy nem tudtam többet tenni a családért. Szörnyű tragédia” – tette hozzá a sérülése miatt (mély vágás van a lábán) egyelőre mankók segítségével közlekedő futballista.

Kékben Davitt Walsh, az életmentő (Fotó: Donegal Sports Hub)
Kékben Davitt Walsh, az életmentő (Fotó: Donegal Sports Hub)

„Jött egy férfi, aki azt mondta, jól úszik. Levetkőzött alsónadrágra és beúszott az autóig. Azt mondta, kiadták neki a babát. Amikor visszaért a partra, a teljes kimerülés határán volt. Ha még néhány métert kellett volna úsznia, lehet, hogy nem éri el a partot. Reménykedtem, hogy az autó fennmarad, amíg megjön a mentőcsapat, de egyszer csak leadta az orrát és elsüllyedt. Még akkor is hallottam a kiabálást. Szörnyű volt, teljesen tehetetlennek éreztük magunkat. Már nem tehettünk semmit” – adta vissza a történtek iszonyatát egy szemtanú, az Irish Timesnak nyilatkozó Francis Crawford.

Colm Nevin főfelügyelő nyilvánosan mondott köszönetet Walshnak tettéért.

„Szeretnék köszönetet mondani a közösség tagjainak, akik segítséget nyújtottak, különösen annak a férfinak, aki kimentette a kisbabát az autóból. Kivételes bátorságról tett tanúbizonyságot.”

A kisbaba állapota stabil, a közeli Letterkenny Kórházban ápolják. A tragédiának még egy futballvonatkozása van: az elhunytak a Derry City játékosa, Josh Daniels hozzátartozói voltak.

Virágok a buncranai mólónál (Fotó: The Irish Times)
Virágok a buncranai mólónál (Fotó: The Irish Times)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik