Müller és Lewa is jobb CR-nél, ma a Stuttgart kapuját rohamozzák

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.07. 10:52
null
Thomas Müller (középen) és Robert Lewandowski (jobbra) ontja a gólokat mostanában (Fotó: AFP)
Az Európa-bajnoki pótselejtezők előtt a klubfutballé a főszerep az öreg kontinensen, ahol a Chelsea, a Manchester United, a Bayern München és a Milan is pályára lép szombaton. A spanyolok nagy hármasa, azaz a Real Madrid, a Barcelona és az Atlético Madrid ezúttal vasárnap játszik a bajnokságban. Topliga-beharangozónk.


OLASZORSZÁG

A Milan haloványan kezdte a bajnokságot, de az utóbbi négy fordulóban összeszedte magát, és három győzelmével meg egy döntetlenjével egészen a hatodik helyig nyomult előre. Három siker zsinórban, köztük (legutóbb) a Lazio legyőzése idegenben – egyik huszárvágás sem sikerült az elmúlt idényben. A piros-feketék tovább szeretnék nyújtani győzelmi sorozatukat, ami nem lesz könnyű, az Atalanta ugyanis ott van a középmezőny élbolyában, jóllehet pontjainak nagy többségét hazai pályán szerezte.

De: a bergamói gárda mumusa lombardiai riválisának, amelynek ráadásul sok a hiányzója is.
Giacomo Bonaventura eltiltását tölti, Ignazio Abate, Andrea Bertolacci, Jérémy Ménez, Mario Balotelli, Alex és a csapatkapitány, Riccardo Montolivo pedig sérült. Ahogyan Diego López is, csakhogy az első számú kapust eddig parádésan helyettesíti az 1999-es születésű, 99-es mezben védő Gianluigi Donnarumma.

„A szezon eddigi legfontosabb meccse következik a számunkra, ha sikerül nyernünk, nyugodt napok elé nézünk a novemberi válogatott szünet idejére, ami magabiztosságot kölcsönözne a folytatást illetően. Remélem, a játékosok megértik az Atalanta elleni találkozó jelentőségét” – nyilatkozta Szinisa Mihajlovics, a milánóiak szerb mestere a felek 1920 óta tartó párharcának 129. összecsapása előtt.

 

NÉMETORSZÁG
Összesen tizenhét tétmeccs a bajnokságban, a kupában és a BL-ben – 15 győzelem, egy-egy döntetlen meg vereség. A Bayern sziporkázik az ősszel, egyhuzamban tíz sikerrel rajtolt a Bundesligában – százszázalékos mérlegét a múlt héten bukta el Frankfurtban (0–0) –, és vezeti csoportját a Bajnokok Ligájában; a hét közben 5–1-gyel vágott vissza az Arsenalnak 2–0-s londoni vereségéért. Ma a jobb sorsra érdemes Stuttgart látogat az Allianz Arénába, ahova tehát veszíteni jár az ellen 2015 őszén.

Javi Martínez és Arjen Robben szusszanhat egyet a Kicker értesülései szerint, míg Holger Badstuber visszatérhet a védelem tengelyébe. A VfB kapuját Thomas Müller és Robert Lewandowski fogja rohamozni, előbbi 16, utóbbi 18 klubgólnál jár az egész szezonban. Viszonyításul: a hosszú ideje sérült Lionel Messi (Barcelona) három, Gonzalo Higuaín (Napoli) 10, Neymar és Luis Suárez (mindkettő Barcelona) egyaránt 11, Marco Reus (Dortmund) 12, Cristiano Ronaldo (Real Madrid) pedig 13 gólnál tart klubjában a 2015–2016-os évadban.

A topligás labdarúgók közül egyedül Pierre-Emerick Aubameyang jobb a bajorok csatárainál, a dortmundi támadó összesen 21-szer rezegtette meg a hálót a Bundesligában, a DFB-kupában, az Európa-ligában, valamint annak selejtezőiben az idényben.

Ami a magyar érdekeltségű csapatok mai programját illeti a 12. bajnoki körben: a Szalai Ádámot foglalkoztató utolsó előtti Hoffenheim a Frankfurtot fogadja, míg Stieber Zoltán alakulata, a tizedik Hamburg Darmstadtban vendégszerepel.

ANGLIA
Mint beszámoltunk róla, José Mourinho egymérkőzéses eltiltása és a stadionból való kitiltása ellenére is elutazik a Chelsea-vel a Stoke City elleni bajnoki találkozóra, aztán vagy megnézi a meccset valahol, vagy nem…

„Még nem tudom, hol tekintem meg a találkozót. Lehet, hogy leülök az utca sarkára, és az iPademen nézem, de az is lehet, hogy egyáltalán nem nézem meg, mivel nem lehetek kapcsolatban az asszisztenseimmel, akkor meg mi értelme lenne? Az mindenesetre biztos, hogy elutazom a játékosaimmal, ott leszek velük egészen addig a pillanatig, amíg valaki meg nem állít majd – gondolom, ez valahol a stadionnál vagy annak környékén lesz” – fogalmazott pénteken a Special One.

A londoni gárdának – és Mourinhónak – égető szüksége lenne a három pont begyűjtésére, utóbbi két bajnokijukat ugyanis elveszítették a „kékek”, és csak a 15. helyen szerénykednek a táblázaton. Épp a Stoke mögött.

A jóval előrébb álló, negyedik helyezett Manchester United a West Bromwichot látja vendégül a 12. fordulóban, abban bízva, hogy játékosai végre megtalálják a góllövő cipőjüket – az MU csupán két(!) gólt szerzett legutóbbi öt tétmérkőzésén, igaz, közben csak egyet kapott.

SPANYOLORSZÁG
Valamennyi nagyágyú (Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid) vasárnap lép pályára a La Liga 11. fordulójában, így – jobb híján – a Celta Vigo–Valencia összecsapás jelenti a legütősebb párharcot a szombati játéknapon. Ha nyernek a „kelták”, ideiglenesen mindenképpen beérik a 24-24 ponttal álló Real, Barca duót a táblázat élén.

ANGOL PREMIER LEAGUE
12. FORDULÓ

13.45: AFC Bournemouth–Newcastle United (Tv: DIGI Sport3)
16.00: West Ham United–Everton
16.00: Sunderland–Southampton
16.00: Norwich City–Swansea City
16.00: Leicester City–Watford
16.00: Manchester United–West Bromwich Albion (Tv: DIGI Sport1)
18.30: Stoke City–Chelsea (Tv: DIGI Sport1)

NÉMET BUNDESLIGA
12. FORDULÓ

15.30: Bayern München–Stuttgart (Tv: Eurosport2)
15.30: Bayer Leverkusen–Köln
15.30: Mönchengaldbach–Ingolstadt
15.30: Hoffenheim–Eintracht Frankfurt
15.30: Mainz–Wolfsburg
18.30: Darmstadt–Hamburg (Tv: Eurosport2)

OLASZ SERIE A
12. FORDULÓ

18.00: Verona–Bologna
20.45: Milan–Atalanta (Tv: DIGI Sport1)

SPANYOL LA LIGA
11. FORDULÓ
16.00: Celta Vigo–Valencia (Tv: Sport2)
18.15: Levante–Deportivo La Coruna (Tv: Sport2)
20.30: Eibar–Getafe
20.30: Rayo Vallecano–Granada
22.05: Málaga–Betis (Tv: Sport2)

FRANCIA LIGUE 1
13. FORDULÓ

17.00: PSG–Toulouse (Tv: DIGI Sport3)
20.00: Lorient–Troyes
20.00: Lille–Bastia (Tv: DIGI Sport2)
20.00: Montpellier–Nantes
20.00: Caen–Guingamp
20.00: Reims–Gazélec Ajaccio

A TOPLIGÁKON TÚL – ÍZELÍTŐ A HÉTVÉGE EURÓPAI FUTBALLPROGRAMJÁBÓL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik