Monaco: nagyon remélik, hogy Mbappé még egy évig marad

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.05.18. 11:35
A Monaco labdarúgócsapatának vezetői nagyon remélik, hogy vissza tudják utasítani a kérőket, s a csodagyereknek tartott Kylian Mbappé még legalább egy szezont náluk marad.

A hercegség klubja szerda este, 17 év után először megnyerte a francia bajnokságot, miután – többek között a 18 éves játékos góljával – 2–0-ra legyőzte a Saint-Étienne-t, s ezzel behozhatatlan előnyre tett szert. Mbappé eddig 15 gólt szerzett a mostani idényben, és a szakértők szerint hamarosan távozhat. Sajtóinformációk szerint a Juventus, a Barcelona és a Real Madrid is szívesen látná. A hercegség klubja szerda este, 17 év után először megnyerte a francia bajnokságot, miután – többek között a 18 éves játékos góljával – 2–0-ra legyőzte a Saint-Étienne-t, s ezzel behozhatatlan előnyre tett szert. Mbappé eddig 15 gólt szerzett a mostani idényben, és a szakértők szerint hamarosan távozhat. Sajtóinformációk szerint a Juventus, a Barcelona és a Real Madrid is szívesen látná.

„Mi azt szeretnénk, ha maradna, s ezért mindent el is követünk” – mondta Vagyim Vaszilijev, a Bajnokok Ligája-elődöntős Monaco orosz alelnöke. Hozzátette: még egyetlen klubbal sem tárgyalt, mert az a legfontosabb, hogy a játékos mit akar.

A francia média úgy tudja, hogy Mbappé is maradni szeretne, még legalább egy évig.

A fiatal támadó októberben lett a kezdőcsapat tagja, amikor az argentin Guido megsérült, s azóta alapemberré vált. Összehasonlításképpen: Thierry Henry 18 éves korában, az 1995–1996-os szezonban három találatig jutott a francia élvonalban, ugyancsak a Monaco színeiben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik