Monaco: hiába sorjáznak a vereségek, bíznak Henryban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.11.12. 13:56
null
Thierry Henry a PSG elleni mérkőzésen (Fotó: AFP)
A francia labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) kiesőhelyen álló Monaco vezetősége védelmébe vette Thierry Henry vezetőedzőt, akinek a hatodik mérkőzésén is nyeretlen maradt a csapat.

 

A Monacót legutóbb vasárnap este a Paris Saint-Germain győzte le 4–0-ra, és Vagyim Vasziljev alelnök a hazai vereség után azt nyilatkozta, nem akarnak nyomást helyezni az egy hónapja kinevezett trénerre.

„Hosszú távra érkezett a klubhoz, nem tűzoltásra szerződtettük – mondta az alelnök, aki szerint a gyenge teljesítmény hátterében leginkább az áll, hogy sok a sérültjük, a nyár folyamán pedig több meghatározó játékost is eladtak. – Sohasem volt még egyszerre ennyi sérültünk, ráadásul hiányzik az önbizalom, és szerencsénk sincs.”

A játékosként világ- és Európa-bajnok, Bajnokok Ligája-győztes Henry a portugál Leonardo Jardimtól vette át a vezetőedzői posztot október 13-án, azóta két döntetlen mellett négy vereséget könyvelhetett el a hercegségbeli együttes.

A Monaco az előző idényben ezüstérmes volt a 20 csapatos francia bajnokságban, amelyben most 13 forduló után a 19. helyen áll. A BL-ből már kiesett, miután négy forduló alatt csupán egy pontot szerzett csoportjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik