Monaco: Henry szerint Mbappét ez különbözteti meg másoktól

Vágólapra másolva!
2017.03.27. 21:56
Az Arsenal és a francia labdarúgó-válogatott legendája, Thierry Henry edzői szemmel értékelte a Monaco feltörekvő sztárját, Kylian Mbappét.

A 18 éves Kylian Mbappé neve lassan az összes topklub kapcsán felvetődik, a sorozatos átigazolási pletykák mellett sokat elmond a tehetségéről, hogy többen is Thierry Henryhoz hasonlítják. A French TV arra kérte a legendás elődöt, hogy edzői szemmel értékelje az ifjú játékost.

„Találkoztam már vele személyesen, azt a benyomást tette rám, hogy nagyon jó feje van ehhez a játékhoz – mondta a korábbi 124-szeres francia válogatott csatár. – Amikor a játékosokról beszélünk, akkor általában csak az atletikusságukat emeljük ki, de alig vetődnek fel a szellemi képességeik. Igen, ő is nagyon gyors, de gondolkodik, miközben vezeti a labdát, és számomra ez a legfontosabb egy játékosban. Ez az, ami nagyon sikeressé teheti.”

„Ha az edzője lennék, azt javasolnám neki, hogy fejlessze tovább az intelligenciáját – folytatta Henry. – A meccseken jöjjön rá gyorsan, hogy hol van az ellenfél gyenge pontja, melyik az a játékos, akit támadni kell, és melyik az, akit nem érdemes.”

A profi pályafutását a Monacóban kezdő Henry azt is hozzátette a beszélgetéshez, hogy nem szereti, amikor az emberek játékosokat hasonlítanak össze, azt tanácsolná Mbappénak, hogy legyen önmaga, ne akarjon más lenni.

A hétvégén már a felnőttválogatottban is bemutatkozó tehetség ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe véve 19 gólt szerzett és 11 gólpasszt osztott ki – találatai közül a két legfontosabb alighanem a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-párharcban szerzett góljai, melyekkel alaposan hozzájárult ahhoz, hogy csapata bejusson a sorozat legjobb nyolc csapata közé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik