MLS: újra van nyíltan meleg, férfi sportoló az amerikai profiligákban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.30. 12:12
Az észak-amerikai profi labdarúgó-ligában (MLS) szereplő Minnesota United FC játékosa, Collin Martin beismerte másságát, ezzel ő lett az amerikai férfi profiligák egyetlen, jelenleg is játszó meleg sportolója.

Az MLS-ben ebben a szezonban több klub is megrendezi a Pride Night-ot, ezeken a meccseken a franchise-ok kifejezik a homoszexuális közösség iránti elfogadást. Magyar idő szerint szombat hajnalban a Minnesota United FC is ennek a kezdeményezésnek a jegyében rendezte meg a Dallas elleni bajnokiját, amelynek ebben az esetben külön jelentősége volt.

 




 

A minneapolisiak egyik játékosa, Collin Martin ezen az estén jelentette be nyilvánosan másságát, ezzel ő a major ligák (NBA, NFL, MLB, NHL, MLS) egyetlen, jelenleg is aktív meleg sportolója.

Az ugyancsak labdarúgó Robbie Rodgers 2013-ban állt elő az igazsággal, a kosárlabdázó Jason Collins egy évvel később, az NFL-ben próbálkozó Michael Sam pedig még a ligába kerülése előtt, szintén 2014-ben beszélt a szexuális hovatartozásáról – előbbi kettő már visszavonult az aktív sporttól, Samnek nincsen profi csapata.

A Minnesota 1–0-s vereséget szenvedett – a Dallas győztes gólját az egykori ferencvárosi, Roland Lamah szerezte –, Martin nem lépett pályára az összecsapáson.

 




 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik