MLS: Rooney Washingtonban, orvosin is áteshet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.24. 08:11
null
Wayne Rooney közel áll a klubváltáshoz (Fotó: AFP)
A Sky Sports információi szerint Wayne Rooney már Washingtonban van, és csütörtökön a D.C. Uniteddel tárgyal az MLS-be való szerződésről.

 

Az Everton támadója szerdán érkezett meg az Egyesült Államokba, majd találkozott a Stieber Zoltánt is a keretében tudó klub képviselőivel. A brit médium úgy tudja, Rooney az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon is áteshet, és habár az üzlet még messze nem tekinthető befejezettnek – az átigazolási díjról például még meg kell egyezni –, a 32 esztendős játékos amerikai utazása azt jelzi, hogy közel járnak a megállapodáshoz.

Rooneyval kapcsolatban már két héttel ezelőtt megjelent a hír, mely szerint a két klub mindenben megegyezett egymással, ez azonban végül nem bizonyult igaznak.

Az új stadionját júliusban megnyitó D.C. Unitednak csak egy kiemelt játékosa van (az amerikai Paul Arriola), azaz akár két olyan labdarúgót is szerződtethet, aki az MLS szabályzatában rögzített határnál magasabb fizetést kap. A Washingtonban nemzetközileg elismert sztár legutóbb 2008-ban játszott, Marcelo Gallardo egy szezont töltött a D.C. Unitednél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik