MLS: Rooney lemondott a luxusról, hogy gyorsabban beilleszkedjen a csapatba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.26. 12:00
null
Rooney remek formában van a tengerentúlon (Fotó:AFP)
Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő D.C. United támadója, Wayne Rooney egy televíziós interjú során elárulta: lemondott a luxusról, hogy minél hamarabb beilleszkedjen a csapatba.

 

Rooney, aki Stieber Zoltán csapattársa a D.C. Unitedben, az interjúban elmondta, amikor Washingtonba érkezett, felajánlották neki, hogy különleges bánásmódban részesüljön: a csapattal való utazások során az első osztályon repülhetett volna, valamint privát szállodai szobát kapott volna – ő viszont ezt elutasította.

Ha egy csapat tagja leszel, muszáj a részének is lenned. Ugyanazt kell csinálnod, mint a többiek. Nem akarok különleges bánásmódot. Azt szeretném, hogy úgy viselkedjenek velem, mint a többi játékossal. A csapat része vagyok. Ismerek más országokban jó néhány olyan nagy labdarúgót, aki nem alkalmazkodott a csapattársaihoz. Szerintem viszont ez fontos, és hatással van az együttesre.”

A 33 éves angol támadónak úgy tűnik, hogy valóban jól sikerült a beilleszkedés: 19 bajnoki mérkőzésén 12 gólt szerzett, valamint 6 gólpasszt is kiosztott, és csapata bejutott az MLS rájátszásába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik