MLS: nyolcgólos őrület Németh Krisztián főszereplésével - videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.26. 06:52
null
Németh Krisztián már a második percben bevette a Houston kapuját (Fotó: kansascity.com)
Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Németh Krisztiánnal felálló Sporting Kansas City idegenben 4–4-es döntetlenre végzett a Houston Dynamóval. A meccset végigjátszó magyar válogatott csatár góllal és kiharcolt tizenegyessel járult hozzá a pontszerzéshez.

Kiválóan kezdődött a mérkőzés a Sporting Kansas City számára, hiszen Németh Krisztián szép egyéni alakítása végén már a második percben megszerezte a vezetést. A vendégek játékosai a felezővonalnál labdát szereztek, a magyar csatár meglódult, s miután az ellenfél futballistái nem léptek ki rá, tizennyolc méterről kilőtte a bal alsó sarkot.

NÉMETH KRISZTIÁN GÓLJA A MÁSODIK PERCBEN

A folytatásban nem sok örömben lehetett része Némethéknek, hiszen a Houston Dynamo kilenc perccel később egyenlített, majd az első félidő utolsó, és a második játékrész első percében szerzett találatotokkal kétgólos előnyre tett szert – ám az SKC-nek volt válasza.

A 74. percben Dom Dwyer köszönt be, ezzel 3–2-re feljöttek a vendégek, öt percre rá pedig Németh ismét megvillant. A Sporting Kansas City kilencese a tizenhatoson belül gyönyörűen beforgatott két védőt, majd kapura emelt, ám a kapuson túljutó labdát a Houston hátvédje, Jermaine Taylor kézzel blokkolta – piros lap, tizenegyes.

A büntetőt Benny Feilhaber gólra váltotta, a Houston azonban jól reagált az emberhátrányra, hiszen három perc múlva Memo Rodriguez találatával újfent előnybe került. A hajrában a látogatók minden követ megmozgattak az egyenlítő gól megszerzésének érdekében, próbálkozásaik pedig sikerre vezettek, Feilhaber óriási gólt ragasztva pontot mentett.

A három meccs óta nyeretlen Sporting Kansas City nyolc mérkőzést követően a Nyugati főcsoport hatodik helyén áll, míg Németh már három gólnál jár a bajnokságban.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA (NÉMETH KIHARCOLT TIZENEGYESE 2.15-NÉL)


MLS, ALAPSZAKASZ
Columbus Crew–Philadelphia Union 4–1
New England Revolution–Real Salt Lake 4–0
Houston Dynamo–Sporting Kansas City 4–4
Vancouver Whitecaps–DC United 1–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik