MLS: Némethék edzője egyvalami miatt bosszús

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.30. 14:28
A Sporting Kansas City Németh Krisztián gyönyörű gólja ellenére nem jutott be az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) idei kiírásának legjobb nyolc csapata közé, de Peter Vermes vezetőedző szerint a kiesésen túl nincs miért keseregniük játékosainak, hiszen mindent megtettek a siker érdekében.

„A tényen túl, hogy kiestünk, semmi sem indokolja, hogy a játékosok rosszul érezzék magukat – fogalmazott a tizenegyesekkel elveszített portlandi mérkőzés után Peter Vermes. – Keményen végigdolgozták a meccset, aztán mégsem alakult jól a vége. Van ilyen, tudjuk jól, hiszen hasonló szituációban már mi is voltunk a boldogabbik oldalon.”Peter Vermes. – Keményen végigdolgozták a meccset, aztán mégsem alakult jól a vége. Van ilyen, tudjuk jól, hiszen hasonló szituációban már mi is voltunk a boldogabbik oldalon.”

A Sporting 2013-ban tizenegyesekkel nyerte meg a döntőt – ha nem is a péntek hajnalihoz hasonlóan hosszú párbajban, de ugyanúgy 7–6-ra, mint a Portland Timbers a mostanit.

„Talán egyvalami miatt bosszankodhatunk még: az egyenlítő góljukat eredményező szögletnél nem álltunk a helyzet magaslatán” – véleményezte a 118. percben történteket a tréner, akit természetesen a 84. percben becserélt kapusról, Jon Kempinről is kérdeztek. Mint beszámoltunk róla, a tizenegyespárbaj utolsó sorozatában ő hibázott, közvetlenül az ő elrontott lövése eredményezte a kiesést.

„Nagyszerűen teljesített, a tizenegyespárbajban egyenesen fantasztikus volt – helyezte a hangsúlyt a hagyományos kapusteendőkre Vermes. – A rendes játékidő hajrájában kellett beállnia, de ez nem zökkentette ki a nyugalmából. A tizenegyesek során kétszer is megteremtette számunkra a lehetőséget, hogy megnyerjük a párharcot, de nem tudtunk élni vele. Rá is érvényes: csak a továbbjutás elmaradása miatt érdemes keseregnie, a munkája remek volt.”

MLS, RÁJÁTSZÁS, A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
Portland Timbers–Sporting Kansas City 2–2 – 11-esekkel 7–6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik