MLS: Németh Krisztián betalált a drámai véget érő meccsen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.19. 06:57
null
Németh Krisztián gólt szerzett a címvédő elleni fellépésen (Fotó: sportingkc.com)
Az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) szombati játéknapján a legutóbbi két sorozat bajnoka csapott össze, és az aktuális címvédő Los Angeles Galaxy 2–1-re győzött Omar Gonzalez hosszabbításban született góljával a Sporting Kansas City ellen. A vendégek egyenlítő találatát Németh Krisztián szerezte a 22. percben.

A találkozó 9. percében Baggio Husidic szerzett vezetést a hazaiaknak, a bosnyák középpályás kihasználta, hogy a Luís Antonio Marínról kipattanó labda után üresen maradt a kapu.

A 22. percben egyenlített Vermes Péter alakulata: a jobb oldalról induló akció végén a rosszul lesre helyezkedő védők között a labda Benny Feilhaberhez került, aki remekül szolgálta ki Németh Krisztiánt, a magyar csatár pedig szépen emelt át a kimozduló Jaime Penedo felett a kapu közepébe.

Egészen az utolsó pillanatokig úgy tűnt, hogy ez a gól jelentheti az 1–1-es végeredményt is, ám a négyperces hosszabbítás legvégén szögletet végzett el a hazai csapat, és kiharcolta a győzelmet. A labda átszállt több játékos feje felett, a csereként pályára lépő Omar Gonzalez beletette a lábát, a jobb alsó felé tartó labda pedig a vendégek szintén a hajrára beküldött emberén, a Németh Krisztián helyére a 75. percben beszálló Bernardo Anoron megpattanva a kapu bal oldalában kötött ki – 2–1-re nyert a Galaxy.

A Los Angeles-iek 7. fellépésükön harmadszor nyertek, a Sporting négy veretlen meccs után másodszor veszített. Németh a Philadelphia Union elleni találata után a második gólját szerezte.

MLS, A SZOMBATI JÁTÉKNAP EREDMÉNYEI
Los Angeles Galaxy–Sporting Kansas City 2–1
DC United–Houston Dynamo 1–1
Columbus Crew–Orlando City 3–0
FC Dallas–Toronto FC később
Colorado Rapids–Seattle Sounders 1–3
Real Salt Lake–Vancouver Whitecaps 0–1

NÉMETH KRISZTIÁN GÓLJA VIDEÓN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik