MLS: Németh győztes gólt szerzett volna, a bíró azonban...

Vágólapra másolva!
2015.08.02. 06:56
null
Németh Krisztián (balra) hiába lőtt szépségdíjas gólt (Fotó: Facebook)
Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) legutóbbi játéknapján a Németh Krisztiánnal felálló Sporting Kansas City hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Houston Dynamóval. A magyar válogatott csatár végigjátszotta a mérkőzést, a 92. percben szépségdíjas gólt szerzett, ám a játékvezető les miatt – jogosan – érvénytelenítette a találatot.

Az előző hat hazai bajnokiját megnyerő, minden tétmeccset figyelembe véve saját közönsége előtt 2014 októbere óta veretlen Sporting a hatodik percben Dom Dwyer góljával előnybe került, ám a vendégek a hajrához közeledve Ricardo Clark jóvoltából egyenlítettek.

A hosszabbítás harmadik percében Németh Krisztián a védők mögé belöbbölt labdát kapásból, félfordulatból a kapu jobb oldalába lőtte, de lesről indult, ezért a játékvezető nem adta meg az egyébként tetszetős találatot.

Némethék a legutóbbi két fordulóban nyeretlenek maradtak, ám így is a negyedik helyet foglalják el a Nyugati főcsoportban, a vesztett pontok tekintetében pedig jobban állnak, mint riválisaik.

NÉMETH KRISZTIÁN ÉRVÉNYTELENÍTETT GÓLJA 2.22-TŐL

A New York Cityben bemutatkozott Frank Lampard, de nem sok örömben lehetett része, miután csapata hazai pályán 3–2-re kikapott a Didier Drogbát egyelőre nélkülöző Montreal Impacttől. A házigazdák első gólját David Villa szerezte tizenegyesből.

A DC United 0–2-ről felállva, tízgólos mérkőzésen verte meg a Real Salt Lake-et, míg Kaká (Orlando City) és Steven Gerrard (Los Angeles Galaxy) gólpasszal járult hozzá együttese magabiztos sikeréhez.

MLS, ALAPSZAKASZ
New York City–Montreal Impact 2–3
DC United–Real Salt Lake 6–4
Philadelphia Union–New York Red Bulls 1–3
New England Revolution–Toronto FC 3–1
Orlando City–Columbus Crew 5–2
Sporting Kansas City–Houston Dynamo 1–1
Colorado Rapids–Los Angeles Galaxy 1–3
Seattle Sounders–Vancouver Whitecaps 0–3
A Nyugati főcsoport élmezőnye:
1. Vancouver Whitecaps 39 pont (23 mérkőzés), 2. FC Dallas 38 (21), 3. Los Angeles Galaxy 37 (24), 4. Sporting Kansas City 34 (20), 5. Seattle Sounders 32 (23), 6. Portland Timbers 32 (22)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik