MLS: Néha olyan dolgok történnek itt, amiket nem értek – Schweinsteiger

Vágólapra másolva!
2017.05.09. 18:10
Nikolics Nemanja chicagói csapattársa, Bastian Schweinsteiger szerint még időre van szüksége ahhoz, hogy alkalmazkodjon az észak-amerikai labdarúgó-bajnoksághoz (MLS), mivel óriási a különbség az európai játékhoz képest.

A 32 éves német középpályás márciusban a Manchester Unitedtől érkezett a Chicago Fire-höz, miután José Mourinho nem számolt vele az angol csapatnál.

A korábbi német válogatott futballista azóta hat meccsen kezdett, és két gólt szerzett új klubjában, amely a hatodik helyen áll a Keleti főcsoportban.

„A Chicago az előző két szezonban utolsóként végzett, és nem várom azt, hogy minden meccset megnyerjünk, utcahosszal végezve az első helyen” – mondta Schweinsteiger a Süddeutsche Zeitungnak a várakozásaival kapcsolatban.

„A futballban egy játékosnak nincs akkora hatása a játékra, mint a többi sportban, itt tizenegy játékos játszik tizenegy ellen. Eddig nem futballoztunk rosszul, a Toronto és a New York Red Bulls elleni vereség során is pariban voltunk, ugyanakkor még rengeteg munka vár ránk” – tette hozzá.

„Mind tudjuk, hogy ez a liga nem olyan, mint a Premier League vagy a Bundesliga – folytatta a korábbi Bayern München- és MU-játékos. – És természetesen bosszantó lehet, amikor a pályán nem a megbeszélt dolgokat hajtják végre a játékosok, vagy ha valaki elveszíti a labdát, vagy csak nem veszi észre a csapattársát. Nem hibáztatok senkit, ez az én gondom, hozzá kell szoknom a ligához, és megbirkózni ezekkel a helyzetekkel.”

„Ha a Bayern Münchennel vagy a német válogatottal hasonlítjuk össze, akkor a különbség hatalmas, de tudtam, mire vállalkozom – válaszolta a különbséget firtató kérdésre. – Érdekes a bajnokság, mert nyilvánvaló, hogy itt bárki bárkit legyőzhet. Néha pedig olyan dolgok történnek, amit egyszerűen nem értesz. Lehet ez bírói ítélet, vagy egy csapattárs rossz helyezkedése vagy passza. Ez különbözik Európában, de együtt kell élned ezekkel a dolgokkal.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik