MLS: megvan a kilenc éve alapított klub első bajnoki címe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.11. 08:42
null
A Seattle Sounders az MLS 2016-os bajnoka – a trófeával az utolsó tizenegyest értékesítő Román Torres (Fotó: Reuters)
A Seattle Sounders a gól nélküli rendes játékidőt és hosszabbítást követően tizenegyesekkel 5–4-re legyőzte a Toronto FC-t az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság döntőjében, ezzel elkönyvelte az első bajnoki címét az MLS-ben.

A szétlövés során az első öt párban a kanadai csapatból az AS Roma korábbi középpályása, Michael Bradley, míg seattle-i oldalon az uruguayi Álvaro Fernández hibázott. A hatodik sorozatban Justin Morrow a lécre lőtt, a panamai Román Torres azonban higgadt maradt, és eldöntötte a párbajt az amerikaiak javára.

A 2007-ben alapított Seattle Sounders fennállása első bajnoki címét szerezte az MLS-ben, amelynek 2009 óta tagja. A klub legismertebb játékosa az Egyesült Államok nemzeti csapatának kapitánya, Clint Dempsey, az Ajax egykori uruguayi középpályása, Nicolás Lodeiro, valamint a Borussia Dortmundot is megjáró paraguayi Nelson Valdez. A döntő legértékesebb játékosának (MVP) a Seattle svájci kapusát, Stefan Freit választották meg.

A vesztes csapat, a Toronto FC támadósorát Sebastian Giovinco és Jozy Altidore alkotta – egészen a 103. percig, amikor az olasz futballistát sérülés miatt le kellett cserélni.

A Seattle Sounders az MLS 1996 óta íródó történetének 11. győztese.

A TIZENEGYESPÁRBAJ

MLS, DÖNTŐ
Toronto FC–Seattle Sounders 0–0 – tizenegyesekkel 4–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik