MLS: Henry nem hosszabbít New Yorkban, de még folytathatja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.02. 09:33
Amerikai sajtóinformációk szerint Thierry Henry nem hosszabbít a New York Red Bulls labdarúgócsapatával.

A Sports Illustrated megfogalmazása szerint nulla százalék esély van arra, hogy a 2010 óta a tengerentúlon játszó világbajnok támadó marad a csapatnál, de ez egyáltalán nem jelenti, hogy a 37 éves játékos feltétlenül a visszavonulás gondolatával foglalkozna.

A Red Bull vállalatcsoport az elmúlt években tapasztalt profitcsökkenés következtében az SI szerint jelentősen csökkentette a New Yorkba szánt befektetési összegét, és a labdarúgásban inkább Európára koncentrálja a pénzét. Ugyan Marc de Grandpre, a New York-i franchise egyik gazdasági vezetője tagadta, hogy eladó lenne a klub, egy forrás szerint 300 millió dolláros ajánlat esetén a Red Bull 48 órán belül megválna a csapattól és a stadiontól is, azaz könnyen elképzelhető, hogy hamarosan a Red Bulls nélkül marad az MLS.

Nem mellékes, hogy az amerikai liga így sem marad New York-i klub nélkül, hiszen a 2015-ös szezontól kezdve a Manchester City és a New York Yankees baseballcsapatának közös tulajdonában lévő New York City FC is tagja lesz a bajnokságnak, többek között David Villával és Frank Lamparddal a soraiban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik