MLS: gól 27 másodperc után, Némethék kiejtője lett a bajnok!

Vágólapra másolva!
2015.12.07. 00:43
Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) 2015-ös szezonjának döntőjében a hét perc után már két góllal vezető Portland Timbers idegenben 2–1-re legyőzte a Columbus Crew együttesét, ezzel fennállása során először nyerte meg az MLS-t.

A Columbus otthonában rendezett döntőben a vendégek Steve Clark kapus döbbenetes hibáját kihasználva már a 27. másodpercben megszerezték a vezetést. A hazaadott labdát a Crew kapusa addig-addig dédelgette, amíg Diego Valeri oda nem ért, a becsúszó argentin csatár lábáról pedig a kapuba pattant a labda. Ez volt az MLS-döntők történetének legkorábban esett gólja.Diego Valeri oda nem ért, a becsúszó argentin csatár lábáról pedig a kapuba pattant a labda. Ez volt az MLS-döntők történetének legkorábban esett gólja.

NÉMETH A PORTLAND ELLEN SZEREZTE AZ ÉV GÓLJÁT

A 2009-ben alapított Portland Timbers az alapszakaszban Nyugaton a harmadik helyen végzett, majd a főcsoport-negyeddöntőben a Sporting Kansas Cityt búcsúztatta. A magyar válogatott Németh Krisztián a szezon során két gólt rúgott a Portlandnek, az elsőt megválasztották a szezon legszebb találatának.

A Portland hat perccel később Rodney Wallace találatával megduplázta az előnyét, de nem sokkal később Kei Kamara szépített, így már a 18. percben 1–2-re állt a meccs.

A második félidőben a Columbus olykor a csodával határos módon úszta meg, hogy nem került ismét kétgólos hátrányba, az ellenfél kapujára viszont kevés veszélyt jelentett, a vendégek összességében megérdemelten nyertek.

A Portland Timbers fennállása során először diadalmaskodott az MLS-ben, míg a 2008-as győztes Crew-nak ezúttal be kell érnie az ezüstéremmel. A Portland vezetőedzője a 40 esztendős Caleb Porter, a legértékesebb játékosa pedig a transfermarkt.de által 2.5 millió euróra taksált Lucas Melano, tehát nem állítható, hogy hemzsegne a sztároktól.

MLS, DÖNTŐ
Columbus Crew–Portland Timbers 1–2
(1–2)
Gólszerző: K. Kamara (18.), ill. Valeri (1.), R. Wallace (7.)

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik