MLS: bosszút álltak a tavalyiért, a Toronto FC a bajnok!

Vágólapra másolva!
2017.12.10. 00:24
null
Altidore gyönyörű támadás végén talált be (Fotó: mlssoccer.com)
A Toronto FC nyerte meg az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) döntőjét, mivel Jozy Altidore és Víctor Vázquez góljával legyőzte a címvédő Seattle Sounderst.

Tavaly is a Toronto FC és a Seattle Sounders vívta a döntőt. Akkor a Seattle tizenegyesekkel lett bajnok, miután a rendes játékidőben és a hosszabbításban sem esett gól.

Idén a Toronto megnyerte a Keleti főcsoportot, majd a kieséses szakaszban a New York Red Bullst és a Columbus Crew-t kiejtve jutott el a fináléig. A Seattle második lett a Nyugati konferenciában, majd a Vancouver Whitecaps és Houston Dynamo ellen vívta ki a szereplés jogát az aranymeccsen.

A mostani, Torontóban megrendezett mérkőzés első félidejében nem született találat, aztán a 67. percben egy gyönyörű kontratámadás végén, Sebastian Giovinco nagyszerű passza után Jozy Altidore megszerezte a vezetést a házigazda kanadaiaknak.

Altidore gólja

És nem ez volt az összecsapás egyetlen gólja, mert a 94. percben Víctor Vázquez is beköszönt, így a Toronto először nyerte meg (2–0) története során az MLS nagydöntőjét.

Víctor Vázquez gólja

MLS
DÖNTŐ
Toronto FC–Seattle Sounders 2–0
(Altidore 67., V. Vázquez 94.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik