MLS: lenyomták Beckhamet, az olasz legendáé lesz a Miami FC

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.21. 10:15
Hiába David Beckham minden igyekezete, az újonnan alapítandó miami labdarúgóklub nem az ő nevéhez lesz köthető, hanem Paolo Maldiniéhez. Az olasz válogatott és az AC Milan legendája a médiamogul Riccardo Silvával együtt lesz a tulajdonosa annak a franchise-nak, amely 2016-ban kezdi meg a működését.

„Erősen hiszek az amerikai labdarúgás felemelkedésében, és ez egy tökéletes projekt arra, hogy topszintű csapatot építsünk a világ egyik legfontosabb városában” – olvasható Paolo Maldini közleményében.Paolo Maldini közleményében.

A leendő Miami FC a Beckham által korábban hangoztatott tervekkel ellentétben egyelőre nem az MLS-ben indul, hanem a „másodosztálynak” tekinthető NASL-ben (North American Soccer League), de természetesen ambiciózus jövőképben nincs hiány. Ugyanakkor a közleményből az is kiderül, a floridai városban nem épül új stadion, egy eddig meg nem nevezett arénába költözik be a csapat.

„Hiszünk benne, hogy a gyorsan fejlődő NASL tökéletes terepe lesz egy fejlődő, sikeres klubnak és működő üzleti vállalkozásnak. Miami tizenöt éve a második otthonom, várom, hogy egyre több és több időt töltsek itt a Miami FC társtulajdonosaként. Remélem, lelkes együttműködésemmel hozzájárulhatok a sikerhez” – jelentette ki Maldini.

A korábbi legendás olasz védő társa, Riccardo Silva erősen kötődik Miamihoz és a sporthoz is, a városban él, és cége elsősorban nemzetközi sportesemények televíziós jogainak értékesítésével foglalkozik. A közlemény szerint Silva feladata az üzleti, működési háttér megteremtése lesz, míg Maldini a keret, illetve a stáb kialakításának kérdéseiért felel.

A Miami FC lesz Florida állam negyedik klubja a jelenleg még csak 11 csapatot felvonultató NASL-ben a Jacksonville Armada, a Tampa Bay Rowdies és a Fort Lauderdale Strikers után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik