MLS: Az ég kék, a fű zöld, nincs itt semmi meglepetés – Sallói

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.16. 22:19
null
Tim Meliát választották meg az év kapusának az MLS-ben (Fotó: sportingkc.com)
Óriási fölénnyel a Sporting Kansas City kapusát, Tim Meliát választották meg az év legjobb kapusának az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) 2017-es szezonjában. Melia magyar csapattársa, Sallói Dániel szerint ez így is volt rendjén.

„Az ég kék, a fű zöld, nincs itt semmi meglepetés. Gratulálok, barátom” – írta ki a díjjal kapcsolatban Sallói Dániel a Twitter-oldalára.




Melia a szezonban új egyéni csúcsot állított fel győzelmekben (12), kapott gól nélküli meccsekben (10), védésekben (91), kezdőként játszott találkozókban (31) és pályán töltött percekben (2759) is. A legalább 15 mérkőzésen pályára lépő kapusok közül ő vezette a ligát a meccsenként kapott gólok (0.78), a védési hatékonyság (78.4 százalék) és passzolási pontosság (69.2 százalék) kategóriájában is – a nullázásokat tekintve a második legjobb volt az idényben.

Nagyszerű éve volt


A Sporting KC csupán 29 gólt kapott az alapszakaszban, ez nyolccal kevesebb mint a második legjobb védelem mutatója. A 31 éves kapus három büntetőt védett, ez eggyel marad el a ligarekordtól, az április 15-i, Portland Timbers elleni hárítását pedig az Év védése-díjra nevezték.

Az említett védés


Az együttes kupagyőzelméhez is sokat hozzátevő Melia a harmadik Sporting KC-játékos, akit az év kapusának választottak meg, sikeréhez pedig kétség sem férhetett: a játékosoknál a voksok 46.12 százalékát gyűjtötte be, a csapatoknál a 48.81 százalékát, a média képviselőinek 55.95 százaléka vélte úgy, hogy ő volt a legjobb, az összesített rangsorban pedig több mint 40 százalékkal előzte meg a második helyen záró Andre Blake-et.

Tim Meliát fölényesen választották meg a legjobbnak (Fotó: sportingkc.com)
Tim Meliát fölényesen választották meg a legjobbnak (Fotó: sportingkc.com)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik