MLS: az Arsenal ikonja Villa, Lampard és Pirlo edzője lett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.09. 18:37
Az Arsenal, a Juventus, az Internazionale és a Manchester City korábbi francia válogatott futballistája, Patrick Vieira lett az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) érdekelt New York City FC vezetőedzője.

A Frank Lampardot, Andrea Pirlót és David Villát is soraiban tudó együttes hároméves szerződést kötött a 39 esztendős szakemberrel, aki eddig a Manchester City U19-es, ifjúsági Bajnokok Ligájában szereplő csapatát irányította. A 107-szeres francia válogatott labdarúgó várható kinevezéséről már korábban beszámoltunk.A 107-szeres francia válogatott labdarúgó várható kinevezéséről már korábban beszámoltunk.

A 39 éves Patrick Vieira 107-szer szerepelt a francia válogatottban, amellyel vb-t (1998), Eb-t (2000) és Konföderációs Kupát (2001) is nyert. A védekező középpályások feladatkörét forradalmasító játékos az Arsenalban érett klasszissá – kilenc szezont húzott le a londoniaknál –, azt követően megfordult a Juventusnál, az Internél és végül a Manchester Citynél. Az aktív labdarúgástól 2011-ben vonult vissza, háromszoros angol és négyszeres olasz bajnoknak mondhatja magát, valamint a két országban összesen tizenegy kupagyőzelem részese lehetett.

A New York City a Keleti főcsoport nyolcadik helyén végzett az MLS 2015-ös szezonjában, így nem jutott be a rájátszásba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik