MLS: a labdarúgóké a legsokszínűbb liga Észak-Amerikában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.25. 12:44
null
Ötvennyolc nemzet 551 játékosa lépett pályára az MLS 2014–2015-ös szezonjában (Fotó: MLS)
Címkék
Az Elias Sports Bureau tanulmánya szerint az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) a legsokszínűbb az Egyesült Államok öt legfontosabb bajnoksága, a major sportligák közül.

 

Ötvennyolc ország 551 játékosa lépett pályára eddig az MLS 2014–2015-ös szezonjában, s közülük 236-an az Államokon és Kanadán kívül születtek – ez a játékosok 42.8 százalékát jelenti.

Összehasonlításképp a profi baseballbajnokság (MLB) a második, a játékosok 26.5 százaléka jött az Államokon és Kanadán kívülről. Csak egy hajszállal maradtak le a hokisok, a profi jégkorongbajnokság (NHL) 26.4 százalékkal harmadik. A profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) megfordulók 19.6 százaléka érkezett máshonnan, míg az utolsó helyen a profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) áll 2.8 százalékkal.

A legtöbb labdarúgót Anglia és Argentína adja az MLS-nek, mindkét nemzet huszonketten képviselik. A két „házigazda” országban születő 315 játékos negyvenegy államból, illetve (kanadai) tartományból származik. Kalifornia áll az élen 59 futballistával, a második Texas 21-gyel, míg az északi szomszéd részéről Ontarióból valóak a legtöbben (13). Jelenleg egy magyar légiós szerepel az MLS-ben, Németh Krisztián, a Sporting Kansas City támadója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik