Mexikó: a sikerkapitány tervezi a jövőt - Márquez nélkül

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.31. 07:50
Miguel Herrera, a mexikói labdarúgó-válogatottat a világbajnokságon a nyolcaddöntőig vezető szövetségi kapitány sajtótájékoztatón beszélt a nemzeti csapat jövőjéről. A szakembernek decemberben lejár a szerződése, ám elárulta, hogy jól haladnak a tárgyalások a hosszabbításról.

Herrera azt mondta, hogy közel állnak az egyezséghez és a részletekre még van idejük. A mexikói válogatott technikai igazgatója, Héctor González Inárritu pedig mindezt megerősítette. „A folyamatosság a legfontosabb, és ilyen értelemben a szakmai stáb maradása” – mondta González, amiből nem lehet kétséges, hogy kire bízzák a 2018-as vb-ig a válogatottat.

Herrera azt is elmondta: az El Tri szurkolói változásokra számíthatnak, néhány veteránnak ugyanis aligha lesz helye a jövőben a csapatban, amelyet a 2012-es olimpiai bajnok és a 2011-es U17-es világbajnok keret legjobbjaira kíván építeni.

„Át kell gondolnunk a helyzetet, de alighanem néhány játékos egy ciklus végére ért. Rafa Márquezzel már beszéltem, Carlos Salcidóval még nem ültem le, de azt hiszem, meg kell köszönnöm nekik az eddigi munkát” – nyilatkozta Herrera arra a kérdésre, hogy továbbra is közülük kerül-e ki a csapatkapitány.

„Az alapoktól kell újraterveznünk bizonyos folyamatokat. Meg kell néznünk, hogy kik azok, akik illeszkednek a csapatba, ha jól játszanak. Függetlenül attól, hogy mexikóiak vagy honosítottak, figyelembe kell venni más országok példáját: a cél a győzelem. Az emberek is ezt akarják” – ecsetelte a kapitány, hogy az olyan fiatalok közül, mint Héctor Moreno, Hiram Meir, Hugo Ayala vagy Diego Reyes, kik lehetnek a vezérek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik