Mexikó: a politikus lemajmozta a dugót okozó Ronaldinhót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.15. 08:47
null
A kép tanúsága szerint Carlos Manuel Trevino Núnez a focival ellentétben az NFL-t nem utálja
Ronaldinho új klubja, a Querétaro fellépést sürget egy mexikói politikussal szemben, aki rasszista megjegyzést tett a brazil labdarúgóra.

 

Mint megírtuk, Ronaldinhót eksztázisban ünnepelte új klubja, a Querétaro közönsége, a brazil klasszis érkezésének azonban nem mindenki örült a mexikói városban, ahol közlekedési dugót okozott a bemutatása. Carlos Manuel Trevino Núnez, az egyik helyi konzervatív párt politikusa rasszista bejegyzést tett közzé egy közösségi oldalon. Később hiába törölte, a hírportálok „lecsaptak" rá.

„Próbálok toleráns lenni, de utálom a futballt és az elbutulást, amit okoz – írta a felzaklatott Trevino Núnez. – Még inkább utálom azért, mert az emberek elözönlik az utakat, két órámba telt, hogy hazajussak, és mindez egy majom miatt. Brazil, ugyanakkor egy majom.”

A Querétarónál nem hagyták szó nélkül a botrányos megjegyzést, és példás büntetést szorgalmaznak a politikussal szemben.

„A közszereplőnek számító Carlos Manuel Trevino Núnez úr közösségi médiában megjelent sajnálatos megnyilvánulása után, amelyben játékosunkat, Ronaldo de Assis Moreirát, azaz Ronaldinhót inzultálta, figyelmeztetjük a hatóságokat, hogy vizsgálják ki az ügyet” – áll a klub által kiadott közleményben.

A 34 éves Ronaldinho júliusban hagyta el legutóbbi csapatát, az Atlético Mineirót, hogy aztán kisebb meglepetésre a mexikói élvonalban szereplő Querétaróhoz igazoljon.

Ronaldinhót azért a többség szeretettel fogadta Querétaróban (Fotó: Reuters)
Ronaldinhót azért a többség szeretettel fogadta Querétaróban (Fotó: Reuters)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik