Mexikó: 13 év után teljesítette fia utolsó kívánságát, bajnok lett!

K. D.K. D.
Vágólapra másolva!
2019.12.31. 11:30
Szívszaggató utolsó kívánságot váltott most valóra a korábbi argentin válogatott futballista, Antonio Mohamed, aki edzőként bajnoki címet ünnepelhetett csapatával, a Monterrey együttesével a mexikói élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban.

Bár Antonio Mohamed argentin válogatott volt futballistaként, karrierje nagy részét Mexikóban töltötte. Nem csoda hát, hogy fia, Farid is a Monterreynek kezdett el drukkolni már nagyon fiatalon.Farid is a Monterreynek kezdett el drukkolni már nagyon fiatalon.

Mohamed a profi pályafutása befejezése után edzőnek állt, fia pedig megígértette vele, hogy ha már ezt a szakmát választotta, valóra váltja az álmát, és egy nap bajnoki címig vezeti a Monterreyt Mexikóban.

Mikor ezt az ígéretet tette Mohamed, nem is sejthette, hogy ez a kérés fontosabb lesz számára, mint bármi az életben.

Antonio és Farid Mohamed (Fotó: Twitter)
Antonio és Farid Mohamed (Fotó: Twitter)

Tizenhárom évvel ezelőtt, 2006-ban ugyanis az edző a fiával együtt óriási balesetet szenvedett, mikor Németországban, a világbajnokság negyeddöntője után a reptérre tartottak a buszukkal.

A balesetben összesen négyen sérültek meg, Mohamedet és fiát is életveszélyes állapotban szállították kórházba, demíg az edző életét meg tudták menteni, addig a mindössze 9 éves Faridon már sajnos nem tudtak segíteni.

A felfoghatatlan tragédia után Mohamed arra tette fel az életét, hogy valóra váltsa fia utolsó kívánságát.

Először 2015-ben kapta meg a lehetőséget, ekkor ugyanis végre eljutott arra a szintre, hogy kinevezzék a Monterrey edzőjének.

13 éve várt erre a napra Mohamed (Fotó: AFP)
13 éve várt erre a napra Mohamed (Fotó: AFP)

Ezután kétszer is nagyon közel került az ígérete valóra váltásához az edző, de mindkétszer őrült körülmények közt elbukta a döntőt.

Szinte már feladva az álmát, 2018-ban a spanyol élvonalbeli Celta Vigo edzője lett, ám alig több mint fél év után távoznia kellett a La Ligából, mert egyszerűen nem találta a helyét a spanyoloknál.

Így előbb visszatért egyik korábbi csapatához, az Huracánhoz Buenos Airesbe, majd 2019-ben újra kinevezték Mexikóban a Monterrey edzőjének.

És most végre valóra vált az álom: csapata nagy nehezen elérte a rájátszásba jutást jelentő nyolcadik helyet a ligában, majd a playoffban elképesztően menetelve a fináléig jutott, ahol végül tizenegyesekkel legyőzte az Américát!

Íme, az edző reakciója a pillanatban, mikor felfogta, hogy végre sikerült:

Tizenhárom éven át küzdött ezért, de végre sikerült valóra váltania fia utolsó kívánságát!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik