„Melegít” a Bayern és a Juve: itt sörstop, ott banánhéjak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.06. 10:54
null
A Bayern München és a Juventus már a keddi BL-visszavágóra hangol (Fotó: Reuters, archív)
Ha (futball)hétvége, akkor általában bajnoki csatározások az öreg kontinensen – néha kupaküzdelmek is, de nem most. Angliában a 32. fordulót rendezik meg, fókuszban a (már hétfői) manchesteri szuperderbivel, amely akár végleg dönthet a bajnoki címről. A spanyol Primera Divisiónban a 30., az olasz Serie A-ban a 31. kör kerül terítékre. Németországban a Bundesliga 28. fordulója van műsoron – és könnyen lehet, hogy bajnokot avatnak. Íme, a szombati program!

 

A szombati labdarúgóprogram legnagyobb kérdése, hogy a Bayern München bebiztosítja-e története 23. német bajnoki címét. Ehhez „mindössze” annyit kell tennie, hogy idegenben legyőzi az Eintracht Frankfurtot. Angliában az Arsenal a West Bromwichhoz látogat, Spanyolországban a Barcelona és a Real Madrid is a saját otthonában lép pályára, míg Olaszországban a Juventus tovább növelheti előnyét a táblázat élén a Pescara elleni hazai meccsen.

NÉMETORSZÁG

A Bayern Münchennek egy hete még nem sikerült bajnoki címet nyernie (története során a huszonharmadikat), hiába rendezett gólfesztivált (9–2) a Hamburg ellen az Allianz Arenában, mert a Dortmund is három ponttal gazdagodott Stuttgartban. Most viszont „nincs megtiltva" a Borussiának, hogy nyerjen az Augsburg ellen, hiszen ha a Bayern is győz Frankfurtban, nincs miről beszélni: a hátralévő hat fordulóban legfeljebb 18 egységet lehet gyűjteni, nem húszat...

A bajor fővárosban mindazonáltal akkor sem esnének kétségbe, ha újfent elmaradna a bajnokavatás, mert az jószerivel csak idő kérdése, ráadásul hazai pályán mindenki jobban szeret ünnepelni. Nem beszélve arról, hogy a jövő hét elején nagy feladat vár a müncheniekre: a Juventus elleni BL-negyeddöntő visszavágója. A Bayern ezért a partnerével, a Paulanerrel konzultálva mára sörstopot hirdetett – ünnepelni legkorábban a Juve két vállra fektetése után lehet!

A Heynckes-legénység (várható) összeállítása azt sugallja, a bajorok már a hétvégén is a BL-re koncentrálnak inkább. Dante, Philipp Lahm, David Alaba, Luiz Gustavo, Franck Ribéry, Bastian Schweinsteiger, valamint Mario Mandzukic is a kispadon kezd majd Frankfurtban a Kicker szerint, csakúgy, mint az elmúlt fordulóban a Hamburgnak négyszer beköszönő Claudio Pizarro, aki először volt eredményes a bajnokságban.

A magyar érdekeltségű csapatok többsége vasárnap lép pályára. A Szalai Ádámmal felálló Mainz Nürnbergben vendégeskedik, a sérült Huszti Szabolcs együttese, a Hannover pedig Hajnal Tamás Stuttgartját fogadja.

A tabellautolsó Fürth ellenben szombaton meccsel, a Mönchengladbach vendége lesz; a Kicker úgy tudja, Varga József visszakerül a Greuther középpályássorába (a csapat másik magyarja, Stieber Zoltán a vállműtétje után lábadozik).

SPANYOLORSZÁG

Nagyüzem lesz szombaton a bajnokságban, nem mennyiségre, minőségre. A két nagyágyú, az első helyezett Barcelona és a második Real Madrid mellett pályára lép a negyedik Real Sociedad és az ötödik, a katalán, „királyi" kettőshöz hasonlóan BL-résztvevő Málaga is – utóbbi kettő épp egymással tusakodik. (A harmadik helyezett Atlético Madrid holnap játszik a Getaféval.)

„Vannak ugyan hiányzóink, de nem kételkedem az őket helyettesítőkben. Aki a Barcelona keretének tagja, az nem véletlenül tagja a keretnek. A Mallorca nehéz ellenfél, mert egy kiesés ellen harcoló csapat mindig nehéz ellenfél" – bölcselkedett Jordi Roura, a Barcelona társedzője még pénteken. Hozzátette: Tito Vilanovával megvárják a szombati gyakorlást, és csak az után jelölik ki a Mallorca elleni kezdőcsapatot.

„Puyol éjjel-nappal azon van, hogy tökéletes egészségi állapotba kerüljön, hogy tökéletes formába lendüljön. Abidal a keret tagja, ő is egy lehetséges választás. Ha úgy gondoljuk, hogy a csapat hasznára lehet, akkor majd beállítjuk" – fűzte hozzá a Fernandel-képű Barca-tréner.

A PSG elleni BL-mérkőzésen enyhébb izomsérülést szenvedő Lionel Messiről szólva Roura elmondta: nem fog játszani szombaton, a szerdai BL-visszavágón azonban pályára léphet, ha az állapota megengedi – az orvosok eldöntik majd.

A Realnál több mint két hónap elteltével újra ott van a keretben Iker Casillas, akinek kézközépcsontja január 23-án törött el. José Mourinho vezetőedző ettől függetlenül nem akar még kockáztatni, a Levante ellen is Diego López fog védeni.

OLASZORSZÁG

A Serie A két szombati mérkőzése közül kétségkívül a Juventus–Pescara találkozó von magára több figyelmet. A listavezető torinóiaknak minden esélyük megvan arra, hogy vasárnapig tizenkét pontosra hizlalják előnyüket a második Napolival szemben, ugyanis a sereghajtó látogat hozzájuk. Az ősszel a Juve 6–1-re diadalmaskodott Pescarában; a Delfino a 19. fordulóban nyert legutóbb a bajnokságban, míg az utóbbi hat fordulóban rendre alulmaradt.

„A Pescara elleni meccs most fontosabb, mint a Bayern elleni BL-visszavágó. Ha nyerünk szombaton, újabb fontos lépést teszünk a címvédés felé. A bajnoki címhez vezető utunk azonban telis-tele van banánhéjakkal, igaz, csak rajtunk múlik, hogy kikerüljük őket" – figyelmeztetett Antonio Conte, az Öreg Hölgy edzője.

Conte nem számíthat az influenzás Gianluigi Buffonra – aki helyett Marco Storari áll majd a kapuban –, valamint az eltiltását töltő Giorgio Chiellinire és Andrea Barzaglira. Claudio Marchisio, Luca Marrone és Kwadwo Asamoah viszont bevetésre kész.

ANGLIA

Négy Premier League-mérkőzés szerepel a szombati programban, a párosítások azonban aligha hozzák lázba a semleges futballszurkolókat. Azért lesz egy West Bromwich–Arsenal találkozó, amelyen a BL-be igyekvő „ágyúsok" folytathatják idénymentő hadjáratukat, amennyiben hatodszor is nyernek az utóbbi hét bajnoki fellépésükön. Csak a rend kedvéért: Gera Zoltán lábadozik a térdsérüléséből, nem játszhat a WBA-ban.

A forduló, egyben az idény mérkőzését, a Manchester United (1.)–Manchester City (2.) összecsapást hétfő este kilenckor rendezik meg.

ANGLIA
PREMIER LEAGUE, 32. FORDULÓ
13.45:
Reading–Southampton (Tv: Digi Sport2)
16.00: Norwich–Swansea
16.00: Stoke City–Aston Villa
16.00: West Bromwich–Arsenal (Tv: Digi Sport2)
A bajnokság állását itt tekintheti meg!

NÉMETORSZÁG
BUNDESLIGA, 28. FORDULÓ
15.30:
Borussia Dortmund–Augsburg
15.30: Eintracht Frankfurt–Bayern München (Tv: Eurosport2)
15.30: Leverkusen–Wolfsburg
15.30: Mönchengladbach–Greuther Fürth
15.30: Werder Bremen–Schalke
18.30: Hamburg–Freiburg (Tv: Eurosport2)
A bajnokság állását itt tekintheti meg!

OLASZORSZÁG
SERIE A, 31. FORDULÓ
18.00:
Juventus–Pescara (Tv: Sport Klub)
20.45: Bologna–Torino (Tv: Sport Klub)
A bajnokság állását itt tekintheti meg!

SPANYOLORSZÁG
PRIMERA DIVISIÓN, 30. FORDULÓ
16.00:
Real Sociedad–Málaga
18.00: Real Madrid–Levante (Tv: Sport2)
20.00: Deportivo–Zaragoza
22.00: Barcelona–Mallorca (Tv: Sport2)
A bajnokság állását itt tekintheti meg!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik