HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.09.12 20:35 Frissítve: 2018.09.13 17:10

Megyei foci: elmentek az elakadó vendégekért, hogy legyen meccs

Majdnem elmaradt a hétvégén a Bajót–Császár rangadó a Komárom-Esztergom megyei másodosztályban. A vendég császáriak baleset miatt elakadtak az úton, de a bajóti focisták a saját autóikkal elmentek értük. Késéssel ugyan, de elkezdődött a mérkőzés, amelyet a hazaiak nyertek meg végül.

HIRDETÉS
Sportszerűségüknek köszönhetően örülhettek győzelemnek a bajótiak (Fotó: Varga Bence)

 

Vasárnap csak némi késéssel tudták elkezdeni a Komárom-Esztergom megyei másodosztályú bajnokság aktuális fordulójában a Bajót–Császár találkozót, a vendégek ugyanis baleset miatt elakadtak: az úton motoros ütközött egy menetrend szerint közlekedő autóbusszal – a motorost súlyos sérülésekkel kórházba kellett szállítani.

„Héreget elhagyva, de még Bajna előtt történt a baleset. A szurkolókkal és a játékosokkal együtt utaztunk a Bajót elleni mérkőzés helyszínére” – idézte fel Bagócsi László, a Császár SE elnöke a történteket a Kisalföld hasábjain.

„Egy busz és egy személyautó haladt előttünk, szemben viszont egy motorkerékpáros érkezett, aki az előttünk haladó busszal ütközött, de aztán velünk is, legalábbis a motor. A kiérkező rendőrök a teljes utat lezárták, nyilvánvalóvá vált, hogy nem érünk oda a mérkőzés helyszínére idejében” – mondta Bagócsi László, aki egyébként jobbhátvédként maga is pályára lépett a meccsen – csereként a szünetben.

Khéner László, az MLSZ Komárom-Esztergom megyei igazgatója elmondta, rendkívül sportszerű volt a bajóti csapat: „Ez az eset is megmutatja, hogy a futballnak milyen összetartó ereje van. Azon túl, hogy a pályán ellenfelek a játékosok, a segítőkészség, tisztelet is jellemzi őket. Le a kalappal a bajóti vezetők, játékosok előtt!”

Dudás Júlia, a Bajóti Szikra SE elnöke így fogalmazott: „A császáriakkal beszéltem telefonon, és amikor megtudtuk, hogy nem érnek ide idejében a teljes útzár miatt, rögtön kérdeztem, miben tudunk segíteni, a játékosaink pedig kérés nélkül az autóikba ugrottak, és elhozták a császári csapat tagjait. Mi is kerülhetünk hasonló helyzetbe. Mindenki játszani szeretett volna, természetes volt, hogy segítünk. Ha későbbi kezdéssel is, de le tudtuk játszani a találkozót. Egyébként is rangadó volt, hiszen mindkét gárda idén került fel a megyei II-be, mi a megyei harmadik vonal Északi csoportjának, a császáriak a Déli csoportnak voltak a bajnokai.”

A bajótiak tehát házhoz hozták magukhoz az ellenfelet, majd 4–1-re megverték, így újoncként négy forduló után veretlenül állnak a második helyen a megyei másodosztályban, míg a legyőzött császáriak a 10. helyen tanyáznak.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.17 00:26:15

Minden más foci nemzetisport.hu

„A sport összeköt bennünket és becsületes versengésre buzdít, az európai civilizáció egyik legfontosabb építőköve.”

2018.11.14 15:52:32

Minden más foci BOROS MIKLÓS (Kolozsvár)

A Gazeta Sporturilornak a magyar kormány megerősítette, közvetlenül támogatja a klubokat.

2018.11.13 22:00:01

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Nagy átka ez a flancos játékvezetői reform a világ labdarúgásának. A fene nagy digitalizálással, a túlszabályozás miatt az unalom gödrébe taszajtják a játékot.

2018.11.12 01:06:12

Minden más foci BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Sportlapban talán furán hat e párhuzam, de egyszer csak úgy éreztem, Varga Zoltán lénye leginkább Antigonét tükrözi vissza.

HIRDETÉS
HIRDETÉS