Marseille: Rémy szívproblémáját Gignackal gyógyítják

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2010.08.26. 21:01
null
André-Pierre Gignac-tól sokat várnak Marseille-ben (Fotó: Action Images)
Már el is felejtettük a Szigetet, turisták sose voltak, zajlanak a pótvizsgák, abszolúte nem vonzó a tanári pálya, az árengedményes füzetcsomag sem kell senkinek, dinnye dettó, nyaralni indulnak a tűzijátékosok. Idény eleji a forma, a „nagy hőség rányomta bélyegét", pedig „soha ilyen kemény alapozás" nem volt – mindezek a legnyilvánvalóbb jelei annak, hogy célegyenesbe fordult az augusztus. A nemzetközi transzferpiac szintén, de a hónap végéig még igazolhatnak a klubok új játékosokat. Higgye el a kedves olvasó: fognak is, jó kedvvel, no és bőséggel.

A francia élcsapatok közül a nyarat erősítési szempontból mondhatni végigalvó két Olympique, a Marseille és a Lyon igencsak belehomorított a végére. A Marseille már a múlt héten sem tétlenkedett, hiszen eladta Mamadou Niangot, és megnyerte a Rémy-futamot, most pedig 16 millió euróért megvette a Toulouse-tól André-Pierre Gignacot.

A 24 éves, sokszoros válogatott támadó esetében nem az a meglepetés, hogy most az OM-hez igazolt, hanem az, hogy eddig nem távozott egy nagyobb gárdához a Toulouse-tól. Ha olyan ütemben fejlődik, mint az elmúlt években, a Marseille is csak ugródeszka lesz számára. Egyébként nem kis rémületet okozott a kikötővárosi egyesület háza táján, hogy Loic Rémynél némi szívzűrt állapítottak meg, akinek ezek szerint konyak helyett Gignacot írtak fel gyógyírként.

Matthieu Valbuenát a Bayern München csábítja (a kivásárlási áron aligha múlik a dolog, mert az csupán 2.5 millió), a brazil ék, Brandao pedig a Schalkébe menekülne a hirtelen megnőtt konkurencia elől.

Két újabb fiatal játékos hagyta el a klubot időlegesen, ezúttal a szenegáli védekező mindenesen, Pape M'Bowon és az U-válogatott jobbhátvéden, Cédric D'Ulivón volt a sor. Még mindig nem tudni, mi lesz az egész nyáron elvágyódó Hatem Ben Arfával, hiszen a szélső szép számú kérői közül eleddig eggyel sem tudott megegyezni. Most a francia lapok szerint a Liverpool, Newcastle United, Werder Bremen hármas fut versenyt a kegyeiért.

Szintén nem túl jól kapta el a rajtot a Lyon, amely felbontotta az egykori brazil válogatott középső védő, Anderson szerződését, majd 22 millió euróért megvette napjaink első számú francia karmesterét, Yoann Gourcuffot a Bordeaux-tól. Az OL-nek azért is volt égető szüksége rá, mert a brazil Éderson jó esetben is csak a tavaszi idényre térhet vissza.

Az irányítót tavaly nyáron 13.5 millióért vették meg a „bordók" a Milantól, így is meglepő némileg, hogy eladták csapatuk legjobb és legismertebb játékosát (aki után az argentin támadó, Fernando Cavenaghi és az Arsenal által kerülgetett védő, Michael Ciani is távozhat). Gourcuff poszttársát, a 21 esztendős Paul Lasne-t kölcsönadta a Girondins az Ajacciónak (a másodosztályú klub alaposan bezsákolt mostanában kölcsönfiatalokból), és szintén nem végleg szerzett meg egy játékost, mégpedig a nigeri Moussa Maazout. A támadó a CSZKA Moszkvától érkezett, az oroszok tavaly tavasszal 4.8 millióért vették meg a belga Lokerentől.

Másfél milliót fizetett a Lorient az Auxerre-nek a francia U21-es válogatott Lynel Kitambaláért, és a támadó 2014-ig írt alá. A Nice kölcsönkérte Didier Digardot a Middlesbrough-tól, a Toulouse pedig a Lyon fiatal csodagyerekével, Yannis Taferrel pótolja Gignacot. A West Ham 9.8 millió eurót sem sajnálna a válogatott kerettag támadóért, Kevin Gameiróért, de a Lorient szerint ennyi kevés lesz. A Saint-Étienne tunéziai-francia védője, Johan Benaluan a L'Equipe információi szerint egymillió euróért a Juventushoz ír alá a közeljövőben, míg egy régi ismerősünk, a már 36 esztendős Robert Pirés még mindig nem talált magának új kenyéradót, a West Hamet és a Saint-Étienne-t ugyanis visszautasította a minap.

Eközben a csatorna másik oldalán belelendült a két skót gigász is, bár a Celtic csak módjával erősítget, pedig Aiden McGeadyt 12 millióért adta el a Szpartak Moszkvának. A Rangers két támadót is vett az elmúlt időszakban, egy ismertet (a 32 esztendős angol válogatott James Beattie-t) és egy drágát (a horvát Nikica Jelavic 4.9 millió euróért érkezett a Rapid Wientől). A Benfica folytatja a kiárusítást, a Porto megvette a Vélez Sarsfieldtől a világbajnokságon is látott argentin védőt, Nicolás Otamendit, az Ajax pedig ingyen szerezte meg a Middlesbrough-tól az egyiptomi támadót, egykori játékosát, Midót.

FÓKUSZBAN: AJAX

1995–1996

Kiadás: 2.25 millió euró. A három legfontosabb érkező: Richard Witschge (Blackburn Rovers),  Peter Hoekstra (PSV, 2.25 millió euró), Arnold Scholten (Feyenoord).
Bevétel: 5 millió. A három legfontosabb távozó: Clarence Seedorf (Sampdoria, 5), Clyde Wijnhard (Waalwijk), Peter van Vossen (Istanbulspor).
Edző: Louis van Gaal.
Helyezés odahaza: 1. Nemzetközi kupában: BL-döntő, Világkupa-győzelem, Európai Szuperkupa-győzelem.

 

1996–1997

Kiadás: nincs adat. A három legfontosabb érkező: Dani (Sporting), Tijani Babangida (Roda), Iván Gabrich (Newell's Old Boys).
Bevétel: 13.93 millió. A legfontosabb távozók: Finidi George (Real Betis, 10), Nwankwo Kanu (Inter, 3.93), Michael Reiziger (Milan), Sonny Silooy (Arminia Bielefeld), Winston Bogarde (Milan), Edgar Davids (Milan).
Edző: Louis van Gaal.
Helyezés odahaza: 4. Nemzetközi kupában: BL-elődöntő.

 

1997–1998

Kiadás: 18.78 millió euró. A három legdrágább érkező: Michael Laudrup (Vissel Kobe, 7.5), Froylán Ledezma (Alajuelense, 4), Sunday Oliseh (1. FC Köln, 2.3).
Bevétel: 9.5 millió. A legfontosabb távozók:  Marc Overmars (Arsenal, 7.5), Patrick Kluivert (Milan, 2), Nordin Wooter (Real Zaragoza), Kiki Musampa (Girondins Bordeaux).
Edző: Morten Olsen.
Helyezés odahaza: 1. Nemzetközi kupában: BL-negyeddöntő.

 

1998–1999

Kiadás: 8 millió euró. A három legfontosabb érkező: Georgi Kinkladze (Manchester City, 8), Wamberto (Standard Liége), Jesper Grönkjaer (Aalborg).
Bevétel: 15 millió. A két legdrágább távozó: Ronald de Boer (Barcelona, 7.5) és Frank de Boer (Barcelona, 7.5).
Edző: Morten Olsen, Jan Wouters.
Helyezés odahaza: 6. Nemzetközi kupában: BL-csoportkör.

 

1999–2000

Kiadás: 21 millió euró. A hat legdrágább érkező: Nikosz Mahlasz (Vitesse, 8.5), Frank Verlaat (VfB Stuttgart, 4.4), Bogdan Lobont (Rapid Bucuresti, 3), Cristian Chivu (Universitatea Craiova, 2.5), Brian Laudrup (FC Koppenhága, 2), Aron Winter (Inter, 600 ezer).
Bevétel: 24 millió. A három legdrágább távozó: Sunday Oliseh (Juventus, 10), Benni McCarthy (Celta Vigo, 6), Jari Litmanen (Barcelona, 4).
Edző: Jan Wouters, Hans Westerhof.
Helyezés odahaza: 5. Nemzetközi kupában: UEFA-kupa legjobb 32.

 

2000–2001

Kiadás: 5.3 millió euró. A két legdrágább érkező: Tomas Galásek (Willem II, 2.7), Petri Pasanen (Lahti, 2.6).
Bevétel: 18.95 millió. A három legdrágább távozó: Jesper Grönkjaer (Chelsea, 11.85), Georgi Kinkladze (Derby County, 5), Frank Verlaat (Werder Bremen, 2.1).
Edző: Co Adriaanse.
Helyezés odahaza: 3. Nemzetközi kupában: UEFA-kupa, 2. forduló.

 

2001–2002

Kiadás: 15.2 millió euró. A három legdrágább érkező: Zlatan Ibrahimovic (Malmö, 7.5), Mido (Gent, 4.2), Maxwell (Cruzeiro, 3.5).
Bevétel: 4.5 millió. A három legfontosabb távozó: Sota Arveladze (Rangers FC, 4.5), Peter Hoekstra (Stoke City), Ole Tobiasen (Alkmaar).
Edző: Ronald Koeman.
Helyezés odahaza: 1. Nemzetközi kupában: UEFA-kupa, 2. forduló.

 

2002–2003

Kiadás: 4.35 millió euró. A három legfontosabb érkező: Victor Sikora (Vitesse Arnheim, 4.35), Jari Litmanen (Liverpool, ingyen), Jelle van Damme (Germinal Beerschot, i.).
Bevétel: 400 ezer. A legfontosabb távozó: Tim de Cler (Alkmaar, i.).
Edző: Ronald Koeman.
Helyezés odahaza: 2. Nemzetközi kupában: BL-negyeddöntő.

 

2003–2004

Kiadás: 11.2 millió euró. A három legdrágább érkező: Wesley Sonck (Genk, 6), Zdenek Grygera (Sparta Praha, 3.5), Tom Soetaers (Roda, 900 ezer).
Bevétel: 36.6 millió. A három legdrágább távozó: Cristian Chivu (Roma, 18), Andy van der Meyde (Inter, 12), Mido (Olympique Marseille, 6).
Edző: Ronald Koeman.
Helyezés odahaza: 1. Nemzetközi kupában: BL-csoportkör.

 

2004–2005

Kiadás: 7.4 millió euró. A két legdrágább érkező: Angelosz Hariszteasz (Werder Bremen, 4.9), Mauro Rosales (Newell's Old Boys, 2.5).
Bevétel: 20.28 millió. A három legdrágább távozó: Zlatan Ibrahimovic (Juventus, 16), Jelle van Damme (Southampton, 3), Petri Pasanen (Werder Bremen, 750 ezer).
Edző: Ronald Koeman, Ruud Krol, Danny Blind.
Helyezés odahaza: 2. Nemzetközi kupában: BL-csoportkör, UEFA-kupa legjobb 32.

 

2005–2006

Kiadás: 15.5 millió euró. A három legdrágább érkező: Klaas-Jan Huntelaar (Heerenveen, 9), Markus Rosenberg (Malmö, 5.3), Olaf Lindenbergh (Alkmaar, 1.2).
Bevétel: 13.25 millió. A három legdrágább távozó: Rafael van der Vaart (Hamburg, 5.1), Wesley Sonck (Borussia Mönchengladbach, 2.5), Julien Escudé (Sevilla, 1.9).
Edző: Danny Blind.
Helyezés odahaza: 4. Nemzetközi kupában: BL-nyolcaddöntő.

 

2006–2007

Kiadás: 9.25 millió euró. A három legdrágább érkező: George Ogararu (Steaua, 3), Jaap Stam (Milan, 3), Kenneth Pérez (Alkmaar, 2.5).
Bevétel: 10.43 millió. A három legdrágább távozó: Markus Rosenberg (Werder Bremen, 3), Gideon de Graaf (Mechelen, 2.75), Angelosz Hariszteasz (Feyenoord, 2.5).
Edző: Henk ten Cate.
Helyezés odahaza: 2. Nemzetközi kupában: UEFA-kupa legjobb 32.

 

2007–2008

Kiadás: 26.02 millió euró. A három legdrágább érkező: Albert Luque (Newcastle United, 8), Luis Suárez (Groningen, 7.5), Bruno Silva (Groningen, 3.75).
Bevétel: 52.25 millió. A három legdrágább távozó: Wesley Sneijder (Real Madrid, 27), Ryan Babel (Liverpool, 17.25), Tom de Mul (Sevilla, 5).
Edző: Henk ten Cate, Adrie Koster.
Helyezés odahaza: 2. Nemzetközi kupában: UEFA-kupa 1. forduló.

 

2008–2009

Kiadás: 34.25 millió euró. A három legdrágább érkező: Miralem Szulejmani (Heerenveen, 16.25), Darío Cvitanich (Banfield, 7), Iszmail Aisszati (PSV, 4).
Bevétel: 37.85 millió. A két legdrágább távozó: Klaas-Jan Huntelaar (Real Madrid, 27), John Heitinga (Atlético Madrid, 10).
Edző: Marco van Basten, John van't Schip.
Helyezés odahaza: 3. Nemzetközi kupában: UEFA-kupa legjobb 16.

 

2009–2010

Kiadás: 12 millió euró. A két legdrágább érkező: Demy de Zeeuw (Alkmaar, 8), Nicolás Lodeiro (Nacional Montevideo, 4).
Bevétel: 11.14 millió. A legdrágább távozó: Thomas Vermaelen (Arsenal, 10).
Edző: Martin Jol.
Helyezés odahaza: 2. Nemzetközi kupában: UEFA-kupa legjobb 32.

ÁTIGAZOLÁSOK, 2010 NYÁR, LIGUE 1
ARLES  
Érkezett: Rémy Cabella (Montpellier, kölcsönbe), Franck Djedjé (Racing Strasbourg, ingyen), Kamel Gilasz (Hull, k.), Álvaro Mejía (Murcia, i.), Anthony Guise (Arles B), Yann Kermorgant (Leicester City, k.), Fabien Laurenti (Lens, i.), Vincent Planté (Saint-Étienne, k.), Elamine Erbate (Mogreb Tétuan, i.), Jamel Ben Idir (Le Havre, i.), Chafik Najih (Clermont, i.), Hamör Buazza (Blackpool, i.), Jean-Alain Fanchone (Racing Strasbourg, k.), Loic Abenzoar (Lyon, k.), Anthony Guise (Arles B), Angelosz Hariszteasz (Nürnberg, i.), Angelosz Baszinasz (Portsmouth, i.)
Távozott: Ali Mathlouthi (Racing Strasbourg, kölcsönből vissza), Yann Hubert (szerződése lejárt), Steve Pinau (Genoa, kv.), Nicolas Hislen (szl.), Jean-Christophe Vergerolle (szl.), Benjamin Oliveras (szl.), Ludovic Liron (szl.), Matthieu Sans (Bastia, i.), Romain Reynaud (Chateauroux, i.), Maurice Dalé (Unirea Urziceni, 300.000), Jean-Charles Cirilli (Amiens, i.), Marvin Esor (Clermont, i.), André Ayew (Marseille, kv.), Andrea Schifano (szl.), Rachid Aliaoui (szl.), Driss Himmes (szl.)
   
MONTPELLIER 
Érkezett: Romain Armand (Clermont, kv.), Hasan Kabze (Rubin Kazany, i.), Jonathan Ligali (Montpellier B), Guillaume Legras (Montpellier B), Benjamin Stambouli (Montpellier B), Teddy Mézague (Montpellier B), Garry Bocaly (Marseille, 800.000 euró), Olivier Giroud (Tours, 2.000.000), Adrien Coulomb (Montpellier B), Jonas Martin (Montpellier B), Marco Estrada (Universidad de Chile, 1.000.000)
Távozott: Rémy Cabella (Arles, k.), Philippe Delaye (visszavonult), Mourad Benhamida (szl.), Julio Colombo (szl.), Johann Carrasso (Rennes, 1.000.000), Víctor Montano (Rennes, 6.500.000), Tino Costa (Valencia, 6.500.000), Lilian Compan (Cannes, i.), Nicolas Sahnoun (szl.)
   
NANCY  
Érkezett: Jean Calvé (Grenoble, kv.), Landry N’Guemo (Celtic Glasgow, kv.), Benjamin Gavanon (Sochaux, kv.), Marama Vahirua (Lorient, i.), Aatif Chahechouhe (AS Nancy-Lorraine B), Alexandre Cuvillier (Boulogne, k.)
Távozott: Floyd Ayité (Bordeaux, kv.), Abdeszlam Uaddu (Lahvija, i.), Helder Ferreira (Dinamo Bucuresti, k., 200.000), Bocundji Ca (Tours, k.), Damián Macaluso (Veracruz, i.), Basile Camerling (szl.), Florian Marange (Bordeaux, kv.), Johan Lapeyre (szl.), Thomas Gaudu (szl.), Gastón Curbelo (visszavonult), Momar Faye (szl.), Cheick Diabaté (Bordeaux, kv.), Issiar Dia (Fenerbahce, 6.500.000), Jean Calvé (Sheffield United, k.)
   
NICE  
Érkezett: Anthony Modeste (Angers, kv.), Adeílson (Fluminense, kv.), Renato Civelli (San Lorenzo, 1.400.000), Julien Berthomier (Nice B), Nemanja Pejcsinovics (Rad Beograd, k.), Loic Gagnon (Nice B), Serge Nyuiadzi (Nice B), Lucas Veronese (Nice B), Didier Digard (Middlesbrough, k.)

Távozott: Didier Digard (Middlesborough, kv.), Olivier Echouafni (visszavonult), Onyekachi Apam (Rennes, 4.000.000), Enoch Adu (Nordsjaelland, i.), Gérald Cid (visszavonult), Jérémie Moreau (szl.), Jonathan Quartey (Samsunspor, k.), Anthony Modeste (Bordeaux, 3.500.000), Loic Rémy

(Marseille, 15.000.000)

   
PARIS SAINT-GERMAIN
Érkezett: Loris Arnaud (Clermont, kv.), Jérome Rothen (Ankaragücü, kv.), Adama Touré (PSG B), Mathieu Bodmer (Lyon, 2.500.000), Alphonse Aréola (PSG U19), Nene (Monaco, 5.000.000)
Távozott: Willy Grondin (visszavonult), Maxime Partouche (szl.), Albert Baning (Maccabi Tel Aviv, i.), Granddi N’Goyi (Brest, k.), Loris Arnaud (Angers, k.)
   
STADE RENNES
Érkezett: Yacine Brahimi (Clermont, kv.), Víctor Montano (Montpellier, 6.500.000), Johann Carrasso (Montpellier, 1.000.000), Georges Mandjeck (VfB Stuttgart, 1.200.000), Onyekachi Apam (Nizza, 4.000.000), Yassine Jebbour (Stade Rennes B), Jean-Armel Kana-Biyik (Le Havre, 2.500.000), Vincent Pajot (Stade Rennes B), Gaëtan Caro (Stade Rennes B), Samuel Souprayen (Dijon, kv.), Abdoul Camara (OC Vannes, kv.), Prince Oniangue (Angers, kv.), Bira Dembélé (Boulogne, kv.), Stéphane Dalmat (Sochaux, 1.500.000)
Távozott: Moussa Sow (Lille, i.), Carlos Bocanegra (Saint-Étienne, 500.000), Maxime Le Marchand (Le Havre, játékoscsere), Jimmy Briand (Lyon, 6.000.000), Elderson (Sporting Braga, i.), Yohan Lasimant (Grenoble, i.), Florent Petit (szl.), Petter Hansson (Monaco, i.), Patrice Luzi (szl.), Mickaël Pagis (visszavonult), Julian Esteban (Servette, i.), Vincent Pajot (Boulogne, k.), Prince Oniangue (Metz), Julian Esteban (Servette, i.), Cheick N'Diaye (Paris FC, k., i.)
   
SAINT-ÉTIENNE 
Érkezett: Sébastien Grax (Guingamp, kv.), Jessy Moulin (Fréjus, kv.), Sylvain Marchal (Lorient, i.), Guirane N’Daw (Nantes, 3.000.000), Albin Ebondo (Toulouse, i.), Josuha Guilavogui (Saint-Étienne B), Sidy Sagna (Saint-Étienne B), Laurent Batlles (Grenoble, i.), Carlos Bocanegra (Rennes, 500.000)
Távozott: Augusto Fernández (Vélez Sarsfield, 2.750.000), Pape Diakhaté (Dinamo Kijev, kv.), Efsztathiosz Tavlaridisz (Lárisza, i.), Mouhamadou Dabo (Sevilla, i.), Yohan Hautcoeur (szl.), Kevin Mirallas (Olimpiakosz, k., 900.000), Maodomalick Faye (szl.), Cédric Varrault (szl.), Vincent Planté (Arles, k.), Helton Dos Reis (Grenoble, i.)
   
SOCHAUX
Érkezett: Badara Sene (Le Mans, kv.), David Sauget (Grenoble, 300.000), Kévin Anin (Le Havre, i.), Cédric Bakambu (Sochaux B), Rafael Dias (Sochaux B), Serdar Gürler (Sochaux B), Modibo Maiga (Le Mans, 3.000.000)
Távozott: Benjamin Gavanon (Nancy, kv.), Bojan Jokic (Chievo Verona, 1.000.000), Kandia Traoré (Caen), Ivan Sztevanovics (Partizan Beograd, k.), Robin Previtali (Naval, i.), Sloan Privat (Clermont, k.), Stéphane Dalmat (Rennes, 1.500.000)
   
TOULOUSE 
Érkezett: Sören Larsen (Duisburg, kv.), Adrián Gunino (Danubio, k.), Xavier Pentecote (Bastia, kv.), Wissam Ben Yedder (Alfortville, i.), Florian Aigouy (Toulouse B), Yannis Tafer (Lyon, k.)
Távozott: Colin Kazim-Richards (Fenerbahce, kv.), Olivier Blondel (Troyes, i.), Oumar N’Diaye (szl.), Mathieu Berson (szl.), Albin Ebondo (Saint-Étienne, i.), Kévin Dupuis (Chateauroux, i.), Ahmed Soukouna (szl.), Luan (Palmeiras, k., 350.000), André-Pierre Gignac (Marseille, 16.000.000)
   
MONACO
Érkezett: Kévin Diaz (Ajaccio, kv.), Dieumerci Mbokani (Standard Liege, 7.000.000), Kévin Malcuit (Monaco B), Pierre-Emerick Aubameyang (Milan, k.), Terence Makengo (Monaco B), Romain Padovani (Monaco B), Franck L’Hostis (Monaco B), Yvan Erichot (Monaco B), Sébastien Chabbert (Charleroi, i.), Daniel Niculae (Auxerre, i.), Petter Hansson (Rennes, i.), Dennis Appiah (Monaco B), Nampalys Mendy (Monaco B), Eidur Gudjohnsen (Tottenham, kv.), Serge Gakpé (Tours, kv.), Loic Dufau (Cassis Carnoux, kv.), Sébastien Puygrenier (Zenit, k., 700.000)
Távozott: Sébastien Puygrenier (Zenit, kv.), Juan Pablo Pino (Galatasaray, 3.000.000), Nene (PSG, 5.000.000), Yohan Mollo (Caen, k.), Yohann Thuram-Ulien (Tours, k.), Manuel Vallaurio (szl.), Francois Modesto (Olympiakos, i.), Malaury Martin (szl.), Massamba Lo Sambou (Atromitosz, 500.000), Patrick Müller (szl.), Jerko Leko (Bucaspor, i.), Dario Simic (Dinamo Zagreb, i.), Yvan Erichot (Clermont, k.), Distel Zola (Stade Laval, k.), Yvan Erichot (Clermont Foot, k.), Kévin Diaz (Metz, k.)
   
OLYMPIQUE MARSEILLE 
Érkezett: Leyti N’Diaye (Ajaccio, kv.), Jean-Philippe Sabo (Ajaccio, kv.), Mamadou Samassa (Valenciennes, kv.), André Ayew (Arles, kv.), Cédric D’Ulivo (Cassis Carnoux, kv.), César Azpilicueta (Osasuna, 6.000.000), Senah Mango (Olympique Marseille B), Loic Rémy (Nice, 15.000.000), André-Pierre Gignac (Toulouse, 16.000.000)

Távozott: Bakari Koné (Lahvija, 3.500.000), Cyril Rool (szl.), Charley Fomen (Dijon, k.), Garry Bocaly (Montpellier, 800.000), Fernando Morientes (szl.), Laurent Bonnart (szl.), Mohamed Dennoun (Aviron Bayonnais, i.), Mamadou Samassa (Valenciennes, 800.000), Mamadou Niang (Fenerbahce, 8.000.000), Pape M'Bow (Ajaccio, k., i.), Cédric D'Ulivo (Ajaccio, k., i.)

   
AUXERRE
Érkezett: Steven Langil (Caen, kv.), Maxime Jasse (Dijon, kv.), Lynel Kitambala (Dijon, kv.), Anthony Le Tallec (Le Mans, 3.000.000), Soumahoro Johnson (Amiens, i.), Christopher Missilou (AJ Auxerre B)
Távozott: Aurélien Capoue (Nantes, kv.), Daniel Niculae (Monaco, i.), Baptiste Martin (Kortrijk, i.), Gabriel Tamas (West Bromwich, 930.000), Kévin Malaga (szl.), Moussa Narry (Le Mans, játékoscsere), Robert Popov (szl.), Jérémy Huyghebaert (szl.), Lynel Kitambala (Lorient, 1.500.000)
   
GIRONDINS BORDEAUX
Érkezett: Kévin Olimpa (Angers, kv.), Floyd Ayité (Nancy, kv.), Cheick Diabaté (Nancy, kv.), Pierre Ducasse (Lorient, kv.), Matthieu Saunier (Rodez, kv.), Paul Lasne (Chateauroux, kv.), Florian Marange (Nancy, kv.), Vujadin Szavics (Crvena zvezda, 1.000.000), Anthony Modeste (Nice, 3.500.000), Moussa Maazou (CSZKA Moszkva, k.)
Távozott: Maruan Samah (Arsenal, i.), Diego Placente (San Lorenzo, i.), Franck Jurietti (visszavonult), Wilfried Moimbé (Tours), Yoann Gourcuff (Lyon, 22.000.000), Paul Lasne (Ajaccio, k.)
   
STADE BREST
Érkezett: Grégory Lorenzi (Bastia, kv.), Tomás Micola (Banik Ostrava, 750.000), Mario Licka (Banik Ostrava, 250.000), Filipposz Darlasz (Panathinaikosz, i.), Gaetan Deneuve (Chateauroux, i.), Granddi N’Goyi (PSG, k.), Fodie Traoré (Quevilly, i.), Johan Martial (Bastia, k.), Richard Soumah (Guingamp, 500.000)
Távozott: Eric Sitruk (Vitré, i.), Anthony Le Gall (szl.), David Bouard (Vannes, i.), Cédric Fabien (Boulogne, i.), Romain Thomas (szl.), Richard Socrier (Ajaccio, i.), Benoit Leroy (Cannes, i.), Julien Lachuer (visszavonult)
   
CAEN  
Érkezett: Romain Hamouma (Laval, 1.000.000), Kandia Traoré (Sochaux), Branko Lazarevics (OFK Belgrad, i.), Damien Marcq (Boulogne, 3.000.000), Yohan Mollo (Monaco, k.)
Távozott: Steven Langil (Auxerre, kv.), Nicolas Florentin (Angers, i.), Guillaume Quellier (szl.), Julien Toudic (Reims, k.), Grégory Proment (Antalyaspor, i.), Juan Eluchans (CD Universidad Católica, i.), Mustapha Traoré (szl.), Oumar N’Diaye (szl.)
   
LENS
Érkezett: David Pollet (Paris FC, kv.), Alassane Touré (Lens B), Darnel Situ (Lens B), Serge Aurier (Lens B), Isszam el-Adua (Nantes, kv.), Steven Joseph-Monrose (Chateauroux, kv.), Sidi Keita (Xerez CD, kv.), Geoffrey Doumeng (Tours, kv.), Kévin Goeman (Zulte-Waregem, kv.), Alexandre Coeff (Lens B)
Távozott: Aruna Dindane (Lahvija, 3.000.000), William Remy (Créteil, k., i.), Dejan Milovanovics (Crvena zvezda, k.), Fabien Laurenti (Arles, i.)
   
LILLE  
Érkezett: Emil Lyng (Zulte-Waregem, kv.), Cédric Baseya (Le Havre, kv.), Moussa Sow (Rennes, i.), Idrissa Gueye (Lille B), Arnaud Souquet (Lille B)
Távozott: Ricardo Costa (Valencia, i.), Nicolas Fauvergue (Sedan, k.), Ludovic Butelle (Nimes, k.), Peter Franquart (Charleroi, k.), Robert Vittek (Ankaragücü, 2.100.000), Larsen Touré (Brest)
   
LORIENT
Érkezett: Fabien Robert (Boulogne, kv.), Rémi Mulumba (Amiens, i.), Guillaume Gegousse (Lorient), Bruno Manga (Angers, 2.500.000), Jacques-Alaixys Romao (Grenoble, 1.000.000), Francis Coquelin (Arsenal, k., i.), Mathias Autret (Brest, i.), Rafik Bouderbal (Sétif, kv.), Benjamin Lecomte (Lorient), Cheick Doukouré (Lorient), Lamine Koné (Chateauroux, 1.000.000), Lynel Kitambala (Auxerre, 1.500.000)
Távozott: Pierre Ducasse (Bordeaux, kv.), Benjamin Genton (Le Havre, 300.000), Sylvain Marchal (Saint-Étienne, i.), Jazid Manszuri (al-Szilija, i.), Marama Vahirua (Nancy, i.), Yaya Diané (szl.), Namaie Mendy (szl.), Laurent Koscielny (Arsenal, 12.500.000), Gabriel Penalba (Estudiantes, k.), Jonas Sakuwaha (Le Havre, k.)
   
OLYMPIQUE LYON
Érkezett: Jérémy Pied (Metz, kv.), John Mensah (Sunderland, kv.), Mathieu Gorgelin (Olympique Lyon B), Jimmy Briand (Rennes, 6.000.000), Grégoire Puel (Lille B, i.), Yoann Gourcuff (Bordeaux, 22.000.000)
Távozott: Sidney Govou (Panathinaikosz, i.), Francois Clerc (szl.), Mathieu Bodmer (PSG, 2.500.000), Frédéric Piquionne (West Ham, 1.200.000), Jean-Alain Boumsong (Panathinaikosz, 750.000), Loic Abenzoar (Arles, k.), John Mensah (Sunderland, k.), Yannis Tafer (Toulouse, k.), Anderson (szerződését felbontották)
   
VALENCIENNES
Érkezett: Seid Khiter (Racing Strasbourg, kv.), Vincent Aboubakar (Garoua), Nicolas Pallois (Quevilly, i.), Christopher Mfuyi (Servette), Mamadou Samassa (Marseille, 800.000)
Távozott: Jacques Abardonado (szl.), Mamadou Samassa (Marseille, kv.), Guy N’dy Assembe (Nantes, kv.), Filip Sebo (szl.), Mody Traoré (Le Havre, k.), Johan Audel (VfB Stuttgart, 2.500.000)
ÁTIGAZOLÁSOK, 2010 NYÁR, SKÓCIA, PORTUGÁLIA, HOLLANDIA
CELTIC

Érkezett: Paul McGowan (St. Mirren, kv.), Charlie Mulgrew (Aberdeen, i.), Csa Du Ri (Freiburg, i.), Joe Ledley (Cardiff, i.), Efraín Juárez (Pumas, 2.500.000), Daryl Murphy (Sunderland, 1.700.000), Gary Hooper (Scunthorpe, 2.900.000), Biram Kajal (Maccabi Haifa, 1.800.000), Fraser Forster

(Newcastle United, k.), Emilio Izaguirre (Motagua, 730.000)

Távozott: Landry N’Guemo (Nancy, kv.), Simon Ferry (Swindon Town, 210.000), Stephen McManus (Middlesborough, 1.800.000), Artur Boruc (Fiorentina, 3.600.000), Lee Naylor (szl.), Cse Cseng (Guangzhou, i.), Mizuno Kiki (Kasiva Reysol, i.), Edson Braafheid (Bayern München, kv.), Paul Caddis (Swindon Town, 210.000), Paul McGowan (St. Mirren, k., i.), Aiden McGeady (Szpartak Moszkva, 12.000.000), Cillian Sheridan (CSZKA Szófia, 370.000), Josh Thompson (Rochdale, k.), Morten Rasmussen (Mainz, k., 150.000), Benjamin Hutchinson (Lincoln City, k., i.), Darren O'Dea (Ispwich, k., i.), Daniel Majstorovic (AEK Athén, i.)
 
RANGERS
Érkezett: Jamie Ness (Rangers U19), Thomas Bendiksen (Rangers II), Ross Perry (Rangers II), Nikica Jelavic (Rapid Wien, 4.900.000), Vladimír Weiss (Manchester City, k.), James Beattie (Stoke City, 1.800.000)
Távozott: Steven Smith (Norwich, i.), Nacho Novo (Sporting Gijón, i.), DaMarcus Beasley (szl.), Kris Boyd (Middlesborough, i.), Steven Lennon (Dundalk,i.), Danny Wilson (Liverpool, 2.400.000), Kevin Thomson (Middlesborough, 2.250.000)
 
BENFICA 
Érkezett: Rafik Hallis  (Nacional, kv.), Nélson Oliveira (Rio Ave FC, kv.), Javier Balboa (Cartagena, kv.), Franco Jara (Arsenal de Sarandí, 5.500.000), Romeu Ribeiro (Trofense, kv.), Nicolás Gaitán (Boca Juniors, 8.400.000), Rodrigo (Real Madrid Castilla, 6.000.000), Roberto Jiménez (Atlético Madrid, 8.500.000), Abel Pereira (Tondela, kv.), Roderick Miranda (Benfica U19), Fábio Faria (Rio Ave, 2.000.000), Freddy Adu (Arisz Szaloniki, kv.), José Coelho (Pacos Ferreira, kv.), Marco Zoro (Setúbal, kv.), Leandro Silva (Guimaraes, kv.), Rúben Lima (Setúbal, kv.), Ariza Makukula (Kayserispor, kv.), Ishmael Yartey (Beira-Mar, kv.), Alípio (Real Madrid U20), Leandro Pimenta (Beira-Mar, kv.), David Simso (Fátima, kv.), Miguel Rosa (Carregado, kv.), Hasszan Jebda (Portsmouth, kv.), Patric (Avaí, kv.), Marcel (Santos, kv.), Eduardo Salvio (Benfica, k., 2.000.000)
Távozott: Urreta (Deportivo La Coruna, k.), Miguel Vítor (Leicester City, k.), Ángel Di María (Real Madrid, 25.000.000), Fellipe Bastos (Vasco, k., i.), Éder Luís (Vasco, k., i.), José Shaffer (Rosario, k., 230.000), André Soares (Servette, k.), Quim (Sporting Braga, i.), Gilles Binya (Neuchatel Xamax, i.), Leandro Pimenta (Fátima, k.), Ishmael Yartey (Fátima, k.), José Coelho (Fátima, k.), David Simao (Pacos Ferreira, k.), Miguel Rosa (Belenenses, k.), Abel Pereira (Fátima, k.), Ramires (Chelsea, 22.000.000), Jan Oblak (Beira Mar, k.), Nélson Oliveira (Pacos de Ferreira, k.), Ivan Santos (Sporting Espinho, k.), Rafik Hallis (Fulham, 2.500.000), Rúben Lima (Beira-Mar)
 
SPORTING CP
Érkezett: Celsinho (Portuguesa, kv.), André Santos (Leiria, kv.), Fábio Paim (Real Massamá, kv.), Jaime Valdés (Atalanta, 2.992.500), Nuno Coelho (Porto, 1.000.000), André Martins (Real Massamá, kv.), Paulo Renato (Estrela Amadora, kv.), Diogo Salomso (Real Massamá, 100.000), Marco Torsiglieri ( Vélez Sarsfield, 3.400.000), Victor Golas (Real Massamá, kv.), Evaldo (Sporting Braga, 3.000.000), Milan Purovics (NK Olimpija, kv.), Vladimir Sztojkovics (Wigan, kv.), Maniche (1.FC Köln, i.), Ibrahim Rabiu (Real Massamá, kv.), Diogo Rosado (Real Massamá, kv.), Alberto Zapater (Genoa, 2.000.000), Cédric Soares (Sporting Lisszabon U19), Marco Matias (Fátima, kv.)
Távozott: Ronny (Hertha, i.), Miguel Veloso (Genoa, 9.000.000), Mexer (Olhanense, k.), William Owusu (Cercle Bruges, k., i.), Diogo Amado (Leiria, i.), Wilson Eduardo (Beira-Mar, k.), Joao Moutinho (Porto, 11.000.000), Pedro Mendes (Servette, k.), Rui Fonte (Espanyol, k.), Pereirinha (Guimaraes, k.), Adrien Silva (Maccabi Haifa, k.), André Marques (Beira-Mar, k.), Ricardo Batista (Olhanense, k.), Paulo Renato (Olhanense, i.), André Martins (Belenenses, k.), Fábio Paim (Uniao Torreense), Milan Purovics (Belenenses, k.)
 
PORTO  
Érkezett: Diego Váleri (Almería, kv.), Walter (Internacional, 6.000.000), Soares (Vila Nova), Emídio Rafael (Coimbra, 400.000), Joao Moutinho (Sporting, 11.000.000), James Rodríguez (Banfield, 5.100.000), Pawel Kieszek (Sporting Braga, játékoscsere), Souza (Vasco, 3.000.000), Henrique Sereno (Real Valladolid, i.), Nelson Benítez (San Lorenzo, kv.), Wason Rentería (Sporting Braga, kv.), Cristian Sapunaru (Rapid Bucuresti, kv.), Leandro Lima (Cruzeiro, kv.), Ukra (Olhanense, kv.), Castro (Olhanense, kv.), Nicolás Otamendi (Vélez Sarsfield, 4.000.000)

Távozott: Steven Vitória (szl.), Bruno Moraes (Rapid Bucuresti, i.), Rui Pedro (Leixoes, k.), Bruno Vale (Oliveirense, i.), Pelé (Eskisehirspor, 420.000), Daniel Candeias (Portimonense, k.), David Addy (Coimbra, k.), Diego Váleri (Almería, k.), Ernesto Farías (Cruzeiro, 1.100.000), Hugo Ventura (Portimonense, k.), André Pinto (Portimonense, k.), Milan Stepanov (Bursaspor), Orlando Sá (Nacional, k.), Sebastián Prediger (Arisz Szaloniki, k.), Bura (Pacos Ferreira, k.), Kalidou Coulibaly Yero (Aves, k.), Nuno (visszavonult), Josué (VVV-Venlo, k.), Jorge Chula (VVV-Venlo, k.), Rabiola (Aves, k.), Hélder Barbosa (Sporting Braga, játékoscsere), Pedro Moreira (Portimonense, k.), Tengarrinha (Santa Clara, k.), Monteiro (Santa Clara), Ivo Pinto (Covilha, k.), Nuno Coelho (Sporting, 1.000.000), Soares (Portimonense, k.), Bruno Alves (Zenit, 22.000.000), Leandro Lima

(Uniao Leiria), Sérgio Oliveira (Beira-Mar, k.)

 
TWENTE 
Érkezett: Romano Denneboom (Sparta Rotterdam, kv.), Bart Buysse (Zulte-Waregem, 500.000), Roberto Rosales (KAA Gent), Nacer Chadli (AGOVV Apeldoorn), Alexander Bannink (Twente II), Rasmus Bengtsson (Hertha, i.), Wilko de Vogt (Oss, i.), Marc Janko (RB Salzburg, 7.000.000), Emir Bajrami (Elfsborg, 3.500.000), Nikolaj Mihajlov (Liverpool, i.), Nick Marsman (Twente U19), Bart Buysse (Zulte-Waregem, 500.000)
Távozott: Szlobodan Rajkovics (Chelsea, kv.), Nasat Akram (szl.), Marko Arnautovic (Werder Bremen, 6.200.000), Mikita Rukavicja (Hertha, i.), Cees Paauwe (Excelsior, i.), Jeroen Heubach (visszavonult), Blaise Nkufo (Sounders FC, i.), Ransford Osei (Maccabi Haifa, kv.), Ronnie Stam (Wigan, 4.000.000), Kenneth Pérez (visszavonult), Jules Reimerink (Energie Cottbus), Romano Denneboom (Twente, szl.)
 
PSV
Érkezett: Género Zeefuik (Dordrecht, kv.), Stefan Nijland (Willem II, kv.), Jagos Vukovics (FK Rad Beograd), Atiba Hutchinson (Kopenhagen, i.), Jeremain Lens (Alkmaar, játékoscsere), Marcelo (Wisla Kraków, 3.800.000), Jonathan (szl.), Marcus Berg (Hamburg, 1.000.000)
Távozott: Bas Roorda (visszavonult), André Ooijer (Ajax, i.), Dirk Marcellis (Alkmaar, játékoscsere), Andy van der Meyde (szl.), Mike Zonneveld (AEL Limasszol), Steve Olfers (szl.), Timmy Simons (Nürnberg, i.), Reimond Manco (Juan Aurich)
 
FEYENOORD 
Érkezett: Kamohelo Mokotjo (Excelsior, kv.), Adil Auassar (VVV-Venlo, i.), Ruben Schaken (VVV-Venlo, i.), Bruno Indi (Feyenoord II), Fedor Szmolov (Dinamo Moszkva, k.), Jerson Cabral (Feyenoord U 19), Michael Lumb (Zenit, k., 200.000)
Távozott: Michael Lumb (Zenit, kv.), Fedor Szmolov (Dinamo Moszkvu, kv.), Jonathan de Guzmán (Mallorca, i.), Kermit Erasmus (SuperSport United, i.), Luis Pedro (Go Ahead Eagles), Denny Landzaat (szl.), Norichio Nieveld (Excelsior, i.), Michal Janota (Go Ahead Eagles, i.), Giovanni van Bronckhorst (visszavonult), Roy Makaay (visszavonult), Kevin Wattamaleo (Excelsior, i.), Tim Vincken (szl.), Mitchell Schet (Waalwijk, i.), Kevin Hofland (AEK Larnaca, k.)
 
AJAX
Érkezett: Darko Bodul (Sp. Rotterdam, kv.), Jan-Arie van der Heijden (Willem II, kv.), Jeffrey Sarpong (NEC, kv.), Daley Blind (FC Groningen, kv.), Mitchell Donald (Willem II, kv.), Marvin Zeegelaar (Ajax Amsterdam II), Munir El Hamdaui (Alkmaar, 5.000.000), André Ooijer (PSV, i.), Florian Jozefzoon (Ajax II), Mido (Middlesbrough, i.)

Távozott: Gabri (Umm-Szalal, i.), Kennedy (Racing Santander, i.), Dennis Rommedahl (Olympiakosz, i.), Marko Pantelics (szl.), George Ogararu (Sion, i.), Jan-Arie van der Heijden (Willem II, k.), Miralem Szulejmani (West Ham, k.), Iszmal Aisszati (Vitesse, k.), Rob Wielaert

(Roda, k.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik