„Marcelo-ügy” a kupakizárás után a Real Madridnál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.05. 12:13
null
Vardy az MU kapuját is bevette, most újabb csúcsot ostromolna (Fotó: Action Images)
Szombat lévén nem kell unatkozniuk a futballrajongóknak: Spanyolországban a Real Madrid és a Barcelona is pályára lép – utóbbi Valenciában –, Németországban a Bayern München Mönchengladbachba látogat, Olaszországban a Roma és az Inter, Angliában pedig a Manchester City, a Manchester United, az Arsenal, a Chelsea, valamint az új „csodacsapat", a Leicester is játszik bajnoki mérkőzést. Topliga-beharangozónkban a hétvégével kapcsolatos érdekességekkel foglalkoztunk.

ANGLIA

Wayne Rooney, a Manchester United csatára kihagyja csapata West Ham United elleni hazai bajnokiját bokasérülése miatt. A hírek szerint Rooney még a jövő hét végi PL-meccsen sem állhat Louis van Gaal menedzser rendelkezésére. A WHU elleni találkozót Marcos Rojo is kihagyja sérülése miatt.

A legtöbb egészségügyi probléma az Arsenalnál tapasztalható: az „ágyúsok” gárdája kész kórház, egy hete hárman sérültek meg Norwichban, közülük Santi Cazorla járt a legrosszabbul, márciusig nem játszhat térdbántalmai miatt. Laurent Koscielny viszont felépült csípősérüléséből, és pályára futhat a Sunderland ellen, csakúgy, mint az öt hetet kihagyó Theo Walcott.

A Premier League kimutatása szerint az Arsenal játékosai szenvedték el a legtöbb sérülést 2010–2011 óta, összesen 422-szer dőltek ki. A sérültlista további sorrendje: Manchester United 402, Newcastle 353, Tottenham 350, Aston Villa 318. Vajon mi a gond Londonban és Manchesterben?

Jamie Vardy múlt héten rekordot döntött, sorozatban a 11. PL-találkozóján volt eredményes. A Leicester City gólvágója ezúttal az abszolút angol élvonalbeli csúcsot veszi célba a Swansea vendégeként: Jimmy Dunne, a Sheffield United ír csatára 1931 októbere és 1932 januárja között megszakítás nélkül 12 ligaösszecsapáson talált be, összesen 18 gólt szerezve. Vardy ezt a „tizenkettest” állíthatja be a 15. fordulóban.

Marcelo (jobbra) – most akkor egészséges vagy sem? (Fotó: Twitter)
Marcelo (jobbra) – most akkor egészséges vagy sem? (Fotó: Twitter)

SPANYOLORSZÁG

A Valencia alaposan visszaesett a táblázaton, a Barcelona ellenben nagyon belelendült. A katalánok négypontos előnyre tettek szert az Atlético Madriddal szemben (és hatpontosra a Reallal szemben), sorozatban hét tétmeccsen diadalmaskodtak úgy, hogy 28 gólt szereztek, és közben csak kettőt kaptak. Az MSN szárnyal, futószalagon szállítja a gólokat.

A Valenciánál eközben edzőváltás történt, Gary Neville, a Manchester United korábbi kiváló jobbhátvédje váltotta a posztról a Sevillától elszenvedett 1–0-s vereséget követően távozó Nuno Espírito Santót. A Barca ellen azonban még nem Neville ül le a kispadra, hanem a szokásos beugró ember, Salvador González, játékosként Voro, aki 2008 és 2012 után lett ismét a Valencia ideiglenes trénere.

„Kilenc játékosunk sérült, ráadásul a Barcelona az ellenfél. Hát, mit mondjak… Bízunk a csapat tizenkettedik játékosában, a Mestalla közönségében” – nyilatkozta Voro, aki hat győzelmet és egy vereséget számlál a Valencia kispadján. Az az egy zakó a Barcelonától érkezett egy 0–6 formájában.

Madridban kupakizárás után, „Marcelo-ügy” közben várják a középmezőny alján található Getafét, Megyeri Balázs alakulatát. Rafa Benítez nem nevezte be a keretbe a szerinte nem teljesen egészséges Marcelót, aki röviddel a kerethirdetés után jelezte, játékra kész. A Real Madrid ennek ellenére a brazil nélkül várja a négykor kezdődő találkozót.

NÉMETORSZÁG

A hetvenes évek első számú Bundesliga-párharca elevenedik újra Mönchengladbachban, ahová a listavezető Bayern látogat a 15. forduló csúcsmérkőzésén. A Borussia öt vereséggel kezdte a bajnokságot, ám azóta veretlen, hétszer nyert két döntetlen mellett, és már a dobogót ostromolja. De elég lehet-e ez a hihetetlen feltámadás a külön kategóriát képviselő müncheniekkel szemben?

Pep Guardiola, a bajorok mestere mindenesetre nem vár sétagaloppot az idegenbeli találkozón: „A Gladbach, akárcsak a München, támadófocit játszik, mindig nyerni akar. Agresszívan futballozik, egy pillanatot sem hagy a gondolkodásra. Izgatottan várom a mérkőzést.”

David Alaba, Douglas Costa és Arjen Robben is kidőlt a bajoroknál, ám visszatért Franck Ribéry, aki szerdán edzett először a többiekkel. A 32 éves francia csaknem kilenc hónapot hagyott ki bokasérülése miatt, fájdalmai elmúltak, most ismét kerettag.

Dárdai Pál a Bayer Leverkusen elleni hazai bajnoki mérkőzésre készítette fel csapatát, a Hertha BSC-t, méghozzá abban a reményben, hogy maga mögött tartsa aktuális riválisát a tabellán. „A Leverkusen erős csapat, hatalmas nemzetközi rutinnal, ugyanakkor nekünk is vannak nemzetközi szinten tapasztalt játékosaink. Okosan kell játszanunk, higgadtnak kell maradnunk, mert csak így tudjuk megtartani a labdát. Márpedig fontos lesz a labdabirtoklás” – fogalmazott a tréner.

A további magyar érdekeltségű csapatok közül a Hamburg a Mainzot fogadja, Stieber Zoltán, a hazaiak szélsője kiheverte kisebb sérülését, és visszatérhet a kispadra. A sereghajtó Hoffenheim, Szalai Ádám együttese Ingolstadtba látogat; kevés az esély arra, hogy a válogatott támadó – október 23-a után ismét – másodszor is kezdjen a bajnoki idényben.

OLASZORSZÁG

Szokásosan két összecsapás szerepel a Serie A aktuális (15.) fordulójának szombati programjában. A Torino–Roma után következik az Inter–Genoa meccs, és ha a milánóiak begyűjtik a három pontot, amit el is várnak híveik, akkor élre állhatnak a tabellán. A listavezető Napoli vasárnap a kiesőzónában tanyázó Bologna otthonában előzheti vissza az Intert – már ha a fekete-kékek valóban megverik a Genoát.

ANGLIA, PREMIER LEAGUE
15. FORDULÓ

13.45: Stoke City–Manchester City (Tv: DIGI Sport1)
16.00: Southampton–Aston Villa
16.00: Swansea City–Leicester City
16.00: Watford–Norwich City
16.00: Arsenal–Sunderland
16.00: West Bromwich Albion–Tottenham Hotspur
16.00: Manchester United–West Ham United (Tv: DIGI Sport1)
18.30: Chelsea–AFC Bournemouth (Tv: DIGI Sport1)

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA
15. FORDULÓ

15.30: Mönchengladbach–Bayern München (Tv: Eurosport2)
15.30: Hamburg–Mainz
15.30: Köln–Augsburg
15.30: Hertha–Bayer Leverkusen
15.30: Ingolstadt–Hoffenheim
18.30: Wolfsburg–Borussia Dortmund (Tv: Eurosport2)

OLASZORSZÁG, SERIE A
15. FORDULÓ

18.00: Torino–Roma (Tv: DIGI Sport2)
20.45: Internazionale–Genoa (Tv: DIGI Sport1)

SPANYOLORSZÁG, LA LIGA
14. FORDULÓ

16.00: Real Madrid–Getafe (Tv: Sport2)
18.15: Granada–Atlético Madrid (Tv: Sport2)
20.30: Valencia–Barcelona (Tv: Sport2)
22.00: Deportivo La Coruna–Sevilla
22.05: Betis–Celta Vigo

FRANCIAORSZÁG, LIGUE 1
17. FORDULÓ

17.00: Lyon–Angers (Tv: DIGI Sport2)
20.00: Gazélec Ajaccio–Nantes
20.00: Bastia–Monaco (Tv: DIGI Sport2)
20.00: Caen–Lille
20.00: Reims–Troyes
20.00: Toulouse–Lorient

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik