Magyarok az őszi listavezetők ellen

Vágólapra másolva!
2010.01.16. 11:54
null
Fülöp Márton a Chelsea ellen bizonyíthat (Fotó: Action Images)
Az európai labdarúgó-topligák szombati programja számos magyar érdekeltségű mérkőzést tartogat: légiósaink Németországban, Angliában és Olaszországban is az őszi szezon legjobban teljesítő együttese ellen bizonyíthatnak.

Németországban a veretlen őszi bajnok Bayer Leverkusen a Lőw Zsoltot és Szalai Ádámot is foglalkoztató Mainz ellen veheti vissza az első helyét a tabellán a pénteken diadalmaskodó Bayern Münchentől (a Kicker német szaklap internetes kiadása szerint előbbi magyar a kezdőcsapatban kap helyet, míg az utóbbi a kispadon kezd majd).

A „gyógyszergyáriak” számára már egy döntetlen is elég lehet a visszaelőzéshez, ez esetben viszont még az is előfordulhat, hogy a vasárnap a Nürnberg ellen fellépő Schalke nevével kezdődik majd a forduló után az együttesek rangsora.

Az előző bajnokságban (és főleg a végén) nagy rangadónak számító Stuttgart–Wolfburg találkozó ezúttal nem a bajnoki cím sorsát alakíthatja – akkor a svábok hazai pályán Mario Gomez vezetésével 4–1-re kiütötték a későbbi aranyérmest –, a 15. helyen szerénykedő hazaiaknak azért van szükségük minden pontra a „farkasok” ellen, hogy távolodjanak a kiesőzónától.

Még a Stuttgartnal is nagyobb bajban van a 2008–2009-es idényben negyedikként záró Hertha, amely, ha így folytatja, a Bundesliga-történet egyik legrosszabb teljesítményének korántsem büszke titulusával „gazdagodhat” a szezon végén.

Dárdai Pál együttese Hannoverben kezdheti meg a felzárkózást, az őszi idény során bokasérülést szenvedő magyar légiós ugyanakkor ezen a meccsen még nem léphet pályára.

A bajnokság állását itt olvashatja!


Angliában a Liverpool az ismét megsérülő Steven Gerrard, Fernando Torres páros nélkül kénytelen pályára lépni Stoke-ban, és tekintve a „vörösök” szezonbeli teljesítményét az említett duó nélkül, korántsem egyértelmű a párharc kimenetele.

Fülöp Márton klubja, a Sunderland a listavezető Chelsea otthonában lép pályára, s a magyar kapus szerint is felettébb „húzós” erőpróbára van kilátás.

„A Chelsea a legjobb angol csapat, úgyhogy tudjuk, milyen nehéz mérkőzés vár ránk. A londoniak nagyon erősek, s még akkor is képesek hazai pályán nyerni, ha nem játszanak jól” – kezdte a nyilatkozatát Fülöp.

„Megvan minden esélyük a bajnoki cím megszerzésére, így nekünk a legjobb játékunkat kell nyújtanunk, ellenkező esetben könnyen kikaphatunk” – folytatta a magyar kapus.

„Remélem, nem leszek túl elfoglalt és nem kell bravúrt bemutatnom, ez ugyanis azt jelentené, hogy jól játszunk, de ha szükség van rá, muszáj készen állnom erre is” – tette hozzá Fülöp.

A Manchester United a Burnley ellen gyarapíthatja pontjainak számát, míg Halmosi Péter együttese, a Hull City a Tottenham stadionjában lép pályára.

A bajnokság állását itt olvashatja!

Olaszországban szombaton ugyan csak két találkozót rendeznek, viszont azokon pályára lép Koman Vladimir alakulata, a Bari, valamint a listavezető Internazionale is, ráadásul éppen egymás ellen.

A bajnokság állását itt olvashatja!

Spanyolországban három mérkőzést rendeznek szombaton. A Vadócz Krisztián-féle Osasuna az Espanyol ellen szerepel, de pályára lép a tabella első két helyezettje, a Real Madrid és a Barcelona is.

Amennyiben a „királyi gárda” az Athletic Bilbao otthonában megszerezné a három pontot, legalább egy kis diőre megelőzné katalán riválisát, amely magyar idő szerint 22:00 órakor fogadja az őt a Király-kupából kiejtő Sevillát.

A Barcelona vezetőedzője, Josep Guardiola szerint azonban meg sem fordul a fejükben, hogy „bosszút” akarnak állni az andalúzokon.

„A legostobább hibát követnénk el, ha a bosszúszomj vezetne minket” – nyilatkozta Guardiola.

A bajnokság állását itt olvashatja!

A SZOMBATI PROGRAM 
BUNDESLIGA 1., 18. FORDULÓ
Mönchengladbach–Bochum 15.30
Frankfurt–Werder Bremen 15.30
Hannover–Hertha BSC
15.30
Leverkusen–Mainz 15.30
Hamburg–Freiburg 15.30
VfB Stuttgart–Wolfsburg 18.30
   
SERIE A, 20. FORDULÓ
Cagliari–Livorno 18.00 (Sport2)
Bari–Internazionale 20.45 (Sport2)
   
PREMIER LEAGUE, 22. FORDULÓ
Stoke–Liverpool 13.45 (Eurosport2)
Chelsea–Sunderland 16.00 (Digi Sport)
Manchester United–Burnley 16.00
Portsmouth–Birmingham City
Elhalasztották
Tottenham–Hull City
16.00
Wolverhampton–Wigan 16.00
Everton–Manchester City 18.30 (Eurosport2)
   
PRIMERA DIVISIÓN, 18. FORDULÓ
Osasuna–Espanyol 18.00
Athletic–Bilbao–Real Madrid 20.00 (Sport1)
Barcelona–Sevilla 22.00 (Sport1)
   
AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA, C-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Nigéria–Benin 17.00 (Eurosport)
Egyiptom–Mozambik 19.30 (Eurosport)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik