Lyon King: évek átigazolási munkája érett be a City kiütésével

Vágólapra másolva!
2020.08.17. 13:26
null
Ki van a maszk mögött? (Fotó: AFP)
A koronavírus és a gazdasági világválság árnyékában sem szünetel az átigazolási időszak, s mint 2008 óta mindig, ezúttal is megkíséreljük ráncba szedni a topligák jöttek-mentekjeit. A harmadik hetet szokásainknak megfelelően az angol élvonallal kezdtük, és Olaszországban folytattuk, hogy Lipcsén keresztül elérkezzünk Lyonba.

 

Pár évvel ezelőtt elgondolkodtunk azon, hogy milyen lenne az OLYMPIQUE LYON, ha a keleti kőolajguruk kosarat kapnak Párizsban, és az előző évtized Ligue 1-királyát, az OL-t veszik meg? Ugyan szegény vagy topligás középcsapatnak sem nevezhető a Lyon, mert vígabban szálldosnak arrafelé az eurómilliók, mint Ozorán a műértő közönség, legutóbb megvédte a bajnoki bronzérmét, de most a bajnoki leállás csak a hetedik helyen érte – ellenben a Bajnokok Ligájában a csoportjukban megelőzték a Benficát és a Zenitet, tavasszal pedig kiverték a Juventus után a Manchester Cityt is, két olyan csapatot, amelyekkel össze sem lehet mérni a Lyon anyagi lehetőségeit!

A City kapcsán is párhuzamot lehetett állítani a közel-keleti eurómilliárdok és a Lyon-elnök Jean-Michel Aulas anyagi lehetőségei között: a PSG és a City költségvetésének csak a vezetői, könyvelői, reklámozói fantázia és némileg az UEFA Fair Play szab határt, addig Aulas „csak” a 380 millió eurós családi vagyonra támaszkodva áll a Lyon mögött. És a 71 éves elnök, üzletember egyre szegényebb, mert két évvel ezelőtt még 600 millió euróra taksálták a vagyonát a szakemberek.

„2011 óta távozott Jérémy Toulalan, Miralem Pjanic, Cris, Hugo Lloris, Aly Cissokho, Dejan Lovren, Lisandro López, Bafétimbi Gomis, Clinton N'Jie és Samuel Umtiti. Tavalyelőtt távozott az Alexandre Lacazette, Corentin Tolisso, Emanuel Mammana, Maxime Gonalons, Mathieu Valbuena, Rasid Gezzal sor, összesen majdnem 120 millió euróért; tavaly közel százmillió folyt be, döntően a Mariano Díaz, Willem Geubbels, Mouctar Diakhaby, Myziane Maolida, Jean-Philippe Mateta, Sergi Darder, Nicolas N'Koulou vonulat eladásából” – írtuk 2019 nyarán, amikor utoljára alaposabban szétnéztünk az OL háza táján.

És azon a nyáron learatták az előző évek megfigyelői és nevelői munkájának gyümölcseit: Tanguy Ndombélét nyolcmillióért vették, a Tottenham 60 millióért vitte el, Ferland Mendy ötmillió eurójába került a Lyonnak, de már 48 milliójába a Real Madridnak, a Hertha negyedszázmilliót adott a 2.6 millióért Lyonba kerülő Lucas Tousart játékjogáért; a világbajnok Nabil Fekirt ugyan meglepően olcsón, 19.75 millióért vitte el a Betis, de ő saját nevelésű, miként a két-kétmillióért eladott Christopher Martins Pereira, Jordan Ferri páros. A szintén OL-nevelés szűrőt, Elisha Owusut egymillióért adták el (ő remekel a Gentben, sokkal többet ér már), de a gondos gazdálkodás bizonyítéka, hogy Timothé Cognat-t sem csak úgy elengedték a Servette-hez, hanem kértek érte 70 ezer eurót, a Celta Vigo félmillióért kapta kölcsön Pape Cheikhet.


De nehogy azt higgyük, Aulasék elkönyvelték és elrakták a nyereséget, ugyanis az eladásokból befolyt 160 millió eurót egy az egyben elköltötték: Jeff Reine-Adélaide, Thiago Mendes, Bruno Guimaraes és Karl Toko Ekambi játszott a City ellen is, nem is akárhogyan, de a 24 millió euróért vett középső védő, Joachim Andersen, a 12 milliós befektetés, a középcsatár, Tino Kadewere, a mali balbekk, Youssouf Koné is jó vétel, és a két brazil középpályás, Jean Lucas és Camilo nagy jövő előtt áll.

Közülük a 24 éves Tino Kadewere most tért vissza kölcsönből a Le Havre-től, friss Ligue 2-gólkirályként (a vételára még 2.5 millióval nőhet), Toko Ekambi már nem megy vissza a Villarrealhoz, négymilliós kölcsöndíj után 11.5 millióért végleg megvették, bár már nem olyan gólerős, mint volt a La Ligában. Ahol megerősödött a 22 éves középső középpályás, a szenegáli születésű, de spanyol U21-es válogatott Pape Cheikh, ám nem eléggé, ezért a három éve tízmillióért vett játékost kölcsönadták a Dijonhoz. Mégpedig olyan konstrukció keretein belül, miszerint ha új csapata nem esik ki az élvonalból, ötmillióért kötelező megvennie a játékost, 1.5 milliós bónusszal, és a következő vételár 15 százaléka a Lyoné lesz még.

A francia U20-as válogatott támadó mindenest, Lenny Pintor-t feleennyiért kapták meg, ő a másodosztályban kölcsönben csak négy gólt szerzett, a Troyes színeiben. Vettek még a nyáron egy húszéves kapust is, de a kameruni Boris Essele azonnal kölcsönbe került a harmadosztályba.

A védekező középpályás Tousart-t még a télen leigazolta a Hertha, azóta kölcsönben volt Lyonban, a húszéves középső védőt, az U20-as válogatott Oumar Solet-t elvitte 4.5 millióért az RB Salzburg, de az összeg még 8.5 millióra is nőhet, és a következő vételár 15 százaléka a franciáké, ugyanakkor most 900 ezert kapott Solet előző csapata, a Laval. Solet öccse középpályás, a Reims tagja, és szintén korosztályos válogatott. Az U21-es nemzeti csapat tagja a középcsatár, az algériai gyökerű Amine Gouiri, aki nagyon gólerős volt az előző korosztályos Les Bleus-kben és Lyonokban, de most hétmillióért elvitte a Nice; egymilliós haszont realizált a Lyon a csatár Martin Terrier eladásán, és még hárommilliónyi bónuszban reménykedhet.

Karrierje során 26 milliót fizettek már a 31 éves bekkért, Mapou Yanga-Mbiwáért, aki a Romából és a Newcastle Unitedből is ismerős lehet, öt éve 9.4 millióért vette az OL, de most nem hosszabbít vele, összesen 72 (!) közös mérkőzés után.

De nem maradnak következmények nélkül a friss sikerek.


A City végzetéért, Maxwel Cornet-ért már korábban ajánlatot tett a Borussia Mönchengladbach, a Lyonban kivirágzó holland Memphis Depayért a Dortmund érdeklődik igen élénken, a 19 éves balhátvéd, Melvin Bard iránt pedig a Bayern München, de egymillió eurónál is soványabb ajánlatát csípőből visszalőtte a Lyon, a másik kérő a Roma. Az ingyen megszerzett Léo Dubois-t hívja a PSG (az első ajánlat állítólag 30 millió euró, bónusszal), Jeunesfooteux gyűjtése szerint Houssem Aouar a Juventus, PSG, Manchester City, Arsenal, Tottenham ötösnél, Memphis Depay a Real Madridnál, a Milannál és az Evertonnál, a középső középpályás Bruno Guimaraes a Barcelonánál, a PSG-nél és a Juventusnál, Moussa Dembélé a Manchester United, Chelsea kettősnél került szóba, a fejlődésben megrekedt támadó, Bertrand Traoré pedig a Crystal Palace-nál és a Newcastle Unitednél. Anthony Lopes iránt a PSG érdeklődik, írja a France Football. Aouar kiszemeltje az Arsenalnak is, a londoniak némi pénz mellett Mattéo Guendouzi játékjogát is odaadnák.

Depay egyébként a legjobban fizetett lyoni játékos, fizetése évi ötmillió euró bruttóban.

Kenny Tete évi 1.5 millió eurót keres, de nem alapember, a szerződése jövőre lejár, az Everton hatmillió eurót adna érte, Andersent a nagy terveket szövögető Torino visszavinné a Serie A-ba, a 16 éves csodagyereknek, a karmester-szélső Rayan Cherkinek is onnan van kérője: a Juventus. Cherki tehetsége elképesztő, a felnőttek között 12 mérkőzésen öt kanadai pontot szerzett, 453 játékperc alatt, már a BL-ben is pályára lépett – a francia sajtó gyorsan össze is parentálta őt a Real Madriddal.

Aulas és a Juventus elnöke, Andrea Agnelli régi cimborák, ez segíti a Cherki-ügyletet, ugyanakkor Aulas kérte cserébe Blaise Matuidit is, ez a terve kútba esett – a torinóiaknak a nagyobb falat Moussa Dembélé, akiért a legfrissebb érdeklődő a Lipcse.


Nagyon kedveli Aulas az idősebb középső védőket, az ismertebb kiszemeltek Thiago Silva és Diego Godín, az ismeretlenebbek a kilencmillió euróért leigazolható 29 éves kameruni bekk, a genti Michael Ngadeu Ngadjuiin és a volt genti, a Szpartak Moszkva által nyolcmillióért megvásárolt francia Samuel Gigot (érte legalább kétszer ennyit kérnek most). Kétmillióért a Lyoné lehet a tizenéves török tehetség, Cenk Özkacar, akit a helyi nagycsapatok elől sikerül minden bizonnyal megszereznie Juninho Pernambucano sportigazgatónak. Szintén a fiatalabb korosztályhoz tartozik Issa Kaboré, aki a Manchester City (!) játékosa, egy évig kölcsönben még a Mechelent erősíti, illetve a St.-Étienne üstököse, Wesley Fofana, csak éppen rá már angol csapatok is felfigyeltek.

Jónevű a csatárkiszemelt, ugyanis ő a Watford 22 esztendős kolumbiai éke, Luis Suárez, aki kölcsönben 19 gólt és 6 gólpasszt jegyzett a Zaragozában, Aouar utóda a Montpellier játékmestere, a Schalke, a Mainz, az 1. FC Köln és a Mönchengladbach által „üldözött” 28 éves Florent Mollet vagy Wylan Cyprien (Nice) lehet.

Az uruguayi szélsőért, a 18 esztendős Facundo Pellistriért négymilliót ajánlott az egykori bombalábú brazil, a következő eladás negyven százaléka mellett, de a Penarol ragaszkodik a 10.2 millió eurós kivásárlási árhoz, már csak azért is, mert a játékosnak van spanyol útlevele is, nem foglal el egy nem EU-s helyet a keretben. A másik kérő a Manchester United, a Lyon újabb ajánlata ötmillió euró, a fiatalnak évi félmillió eurós bért kínálnak. Szabadulna a Fenerbahce a 33 éves brazil védelmi szakembertől, Luis Gustavótól annak magas, közel négymillió eurós fizetése miatt, a L'Équipe szerint ő lehet Tousart utódja. Egy török oldal úgy tudja, az OL meglehetősen sokat, 7 milliót adna érte, de a Fener tízmilliót követel érte.


A fenti sztárok távozása után lenne pénz Jérémie Bogára, érte lassan már 30 millió eurónál tart a licit, csak 17 éves a Partizan Beograd szélsője, Filip Sztevanovics, érte a Nice 12 milliót ajánlott, de a szerbek 15 milliót kérnek – az OL-től is. A támadó a Lyon megfigyelői hálózatát vezető Bruno Cheyrou (ismerős lehet a Marseille-ből, a Liverpoolból és a francia válogatottból) fő célpontja francia lapok szerint, a Partizan által kért summa érdekessége, hogy a klub költségvetése 13 millió euró.

Innen indul a licit a Celtic francia 22 esztendős támadója, Odsonne Edouard játékjogára, és sokkal drágább lenne a mexikói szélső, Diego Lainez (Betis) is.

Nyitott szemmel járnak Juninho küldöttei Angliában, a harmincéves francia védő, Mamadou Sakho már ötmillióért az övék lehet, de a mostani éves bére hatmillió euró. Nemsokára harminc a brazil Gabriel Paulista, a hírek szerint ő is mozdítható, a francia csapat kiszúrta magának a 18 éves skót Aaron Hickey-t is, aki a védelem összes posztján bevethető. Pontosabban: kiszúrta őt a Lyon is, mert az Aston Villa, a Bayern München, a Bologna, a Celtic, a Lazio és a Manchester City is monitorozza a Celtic-nevelés játékost, aki minden idők legfiatalabbja, aki pályára lépett Skót Kupa-döntőn. Csak húszéves Maxence Lacroix, a Sochaux középhátvédje, érte már 4.5 milliót ajánlott a Wolgsburg.

A LIGUE ÁTIGAZOLÁSAI, 2020 NYARA

ANGERS
ÉRKEZETT:
Paul Bernardoni (Bordeaux, 7 500 000 euró), Souleyman Doumbia (Rennes, kölcsön után végleg, 3 000 000), Enzo Ebosse (Le Mans, 500 000 euró)
Kölcsönből vissza: Lassana Coulibaly (Cercle Bruges), Elhadji Pape Diaw (Caen), Thomas Touré (Sochaux), Ibrahim Cissé (Paris FC), Harisson Manzala (Le Mans)
TÁVOZOTT: Vincent Pajot (Metz, kölcsön után végleg, 700 000), Ibrahim Cissé (Dunkerque, ingyen), Baptiste Guillaume (Valenciennes, kölcsön után végleg, ingyen), Théo Pellenard (szerződése lejárt)

GIRONDINS BORDEAUX
ÉRKEZETT:

Kölcsönből vissza: Paul Bernardoni (Nimes), Alexandre Mendy (Brest), Over Mandanda (Créteil)
TÁVOZOTT: Paul Bernardoni (Angers, 7 500 000), Jasszin Benrahu (Nimes, kölcsön után végleg, 1 500 000), Francois Kamano (Lokomotiv Moszkva, 5 500 000)
Kölcsönből vissza: Jusszef Ait Bennasszer (Monaco)

BREST
ÉRKEZETT:
Franck Honorat (St.-Étienne, 5 000 000), Romain Faivre (Monaco B, 400 000), Heriberto Tavares (Benfica B, 1 200 000), Christophe Hérelle (Lille, 4 000 000)
Kölcsönbe: Ronaël Pierre-Gabriel (Mainz)
TÁVOZOTT: Donovan Léon (Auxerre, i.), Mathias Autret (Auxerre, i.), Gaëtan Belaud (Paris FC, i.), Jean-Charles Castelletto (Nantes, i.), David Kiki (szl.), Kévin Mayi (szl.), Yoann Court (szl.)
Kölcsönből vissza: Samuel Grandsir (Monaco), Alexandre (Bordeaux)

DIJON
ÉRKEZETT:
Alex Dobre (Bournemouth U21, 1 000 000)
Kölcsönbe: Éric Ebimbe (PSG B), Pape Cheikh (Lyon)
Kölcsönből vissza: Enzo Loiodice (Wolverhampton U23), Aurélien Scheidler (Orléans)
TÁVOZOTT: Florent Balmont (visszavonult), Najef Agerd (Rennes, 5 000 000), Mickaël Alphonse (Amiens), Enzo Loiodice (Las Palmas, i.)
Kölcsönbe: Bryan Soumaré (Sochaux)
Kölcsönből vissza: Hamza Mendyl (Schalke), Jhonder Cádiz (Benfica), Stephy Mavididi (Juventus U23)

LENS
ÉRKEZETT:
Ignatius Ganago (Nice, 6 000 000), Facundo Medina (Talleres, 3 500 000), Corentin Jean (Toulouse, kv., 1 000 000), Jonathan Clauss (Bielefeld, i.)
Kölcsönbe: Gaël Kakuta (Amiens), Wuilker Farinez (Millonarios)
Kölcsönből vissza: Cyrille Bayala (AC Ajaccio), Arial Mendy (Orléans)
TÁVOZOTT: Guillaume Gillet (Charleroi, i.), Mouaad Madri (szl.)
Kölcsönbe: Thomas Vincensini (Bastia), Jules Keita (CSZKA Szófia)
Kölcsönből vissza: Vítor Costa (Inter de Lages)

LILLE
ÉRKEZETT:
Isaac Lihadji (Marseille B, 300 000), Eugenio Pizzuto (Pachuca U20, i.), Burak Yilmaz (Besiktas, i.), Sven Botman (Ajax II, 8 000 000), Jonathan David (Gent, 32 000 000)
Kölcsönből vissza: Lucas Chevalier (Boca Juniors), Show (Belenenses), Kouadio-Yves Dabila (Cercle Bruges), Adama Soumaoro (Genoa), Hervé Koffi (Belenenses), Angel Gomes (Manchester United U23)
TÁVOZOTT: Júnior Alonso (Atlético Mineiro, 3 000 000), Nico Gaitán (Braga, i.), Loic Rémy (szl.), Christophe Hérelle (Brest, 4 000 000)
Kölcsönbe: Rominigue Kouamé (Troyes), Szaad Aguzul (Royal Mouscron), Angel Gomes (Boavista), Hervé Koffi (Royal Mouscron), Show (Boavista), Kouadio-Yves Dabila (Royal Mouscron)

LORIENT
ÉRKEZETT:
Adrian Grbic (Clermont Foot , 9 000 000), Stéphane Diarra (Le Mans, 2 500 000), Quentin Boisgard (Toulouse, 2 000 000), Jérémy Morel (Rennes, i.), Matthieu Dreyer (Amiens, i.)
Kölcsönből vissza: Peter Ouaneh (Le Puy Foot), Gaëtan Courtet (AC Ajaccio), Mohamed Mara (Paris FC)
TÁVOZOTT: Illan Meslier (Leeds United, kv., 6 500 000), Mamadou Kamissoko (Pau, kv., i.), Peter Ouaneh (Concarneau), Jimmy Cabot (szl.), Jonathan Martins Pereira (visszavonult), Joris Sainati (szl.), Maxime Etuin (szl.)
Kölcsönbe: Quentin Lecoeuche (AC Ajaccio)
Kölcsönből vissza: Yann Kitala (Lyon B), Armand Laurienté (Rennes)

OLYMPIQUE LYON
ÉRKEZETT:
Karl Toko Ekambi (Villarreal, kv., 11 500 000), Cenk Özkacar (Altay, 1 500 000)
Kölcsönből vissza: Lenny Pintor (Troyes), Tino Kadewere (Le Havre), Pape Cheikh (Celta Vigo)
TÁVOZOTT: Martin Terrier (Rennes, 12 000 000), Amine Gouiri (Nice, 7 000 000), Oumar Solet (RB Salzburg, 4 500 000), Mapou Yanga-Mbiwa (szl.)
Kölcsönbe: Pape Cheikh (Dijon)
Kölcsönből vissza: Lucas Tousart (Hertha)

OLYMPIQUE MARSEILLE
ÉRKEZETT:
Álvaro González (Villarreal, kölcsön után végleg, 4 000 000), Pape Gueye (Le Havre, i.)
Kölcsönbe: Leonardo Balerdi (Borussia Dortmund)
Kölcsönből vissza: Konsztantinosz Mitroglu (PSV), Christopher Rocchia (Sochaux)
TÁVOZOTT: Grégory Sertic (szl.)

METZ
ÉRKEZETT:
Kévin N'Doram (Monaco, kv., 4 500 000), Vagner (St.-Étienne, 3 000 000), Warren Tchimbembé (Troyes, 1 000 000), Thierry Ambrose (Manchester City U23, kv., 2 000 000), Vincent Pajot (Angers, kv., 700 000), Marc-Aurele Caillard (Guingamp, i.), Youssef Maziz (Metz B)
Kölcsönből vissza: Gerónimo Poblete (San Lorenzo), Laurent Jans (Paderborn), Ablie Jallow (AC Ajaccio), Gauthier Hein (Valenciennes), Vincent Thill (Orléans), Adama Traoré (al-Adalah)
TÁVOZOTT: Marvin Gakpa (Paris FC), Gauthier Hein (Auxerre), Renaud Cohade (szl.), Raouf Mroivili (szl.)
Kölcsönbe: Ablie Jallow (Seraing)
Kölcsönből vissza: Adama Traoré (Monaco)

MONACO
ÉRKEZETT:
Anthony Musaba (NEC, 2 500 000), Axel Disasi (Reims, 13 000 000)
Kölcsönből vissza: Jordi Mboula (Huesca), Radoslaw Majecki (Legia Warszawa), Samuel Grandsir (Brest), Loic Badiashile (Amiens), Djibril Sidibé (Everton), Jonathan Panzo (Cercle Bruges), Sofiane Diop (Sochaux), Julien Serrano (Cercle Bruges), Antonio Barreca (Genoa), Gil Dias (Granada), Pelé (Reading), Jusszef Ait Bennasszer (Bordeaux), Adama Traoré (Metz), Henry Onyekuru (Galatasaray), Giulian Biancone (Cercle Bruges), Adrien Bongiovanni (Cercle Bruges), Jean-Eudes Aholou (St.-Étienne), Nacer Chadli (Anderlecht), Lyle Foster (Cercle Bruges), Sztrahinja Pavlovics (Partizan Beograd)
TÁVOZOTT: Kévin N'Doram (Metz, kv., 4 500 000), Seydou Sy (szl.), Diego Benaglio (visszavonult), Danijel Subasic (szl.), Moussa Sylla (szl.), Lyle Foster (Vitória Guimaraes, 1 200 000)
Kölcsönbe:
Benjamin Henrichs (RB Leipzig), Julien Serrano (Livingston)
Kölcsönből vissza: Iszlam Szlimani (Leicester City), Tiemoué Bakayoko (Chelsea), Adrien Silva (Leicester City)

MONTPELLIER
ÉRKEZETT:
Stephy Mavididi (Juventus U23, 6 300 000), Jonas Omlin (Basel, 6 000 000)
Kölcsönből vissza: Petar Skuletics (Sivasspor), Bastian Badu (Chambly)
TÁVOZOTT: Souleymane Camara (visszavonult), Bilal Boutobba (szl.)
Kölcsönből vissza: Gerónimo Rulli (Real Sociedad)

NANTES
ÉRKEZETT:
Moses Simon (Levante, kölcsön után végleg, 5 000 000), Pedro Chirivella (Liverpool U23, i.), Jean-Charles Castelletto (Brest, i.)
Kölcsönből vissza: Abou Ba (Arisz), Randal Kolo Muani (Boulogne), Maxime Dupé (Clermont Foot)
TÁVOZOTT: Maxime Dupé (Toulouse, 500 000), Quentin Braat (Chamois Niort, kölcsön után végleg), Rene Krhin (szl.)
Kölcsönbe: Alexandre Olliero (Pau), Lucas Evangelista (RB Bragantino)
Kölcsönből vissza: Cristian Benavente (Pyramids FC)

NICE

ÉRKEZETT: Robson Bambu (Athletico Paranaense, 8 000 000), Amine Gouiri (Lyon, 7 000 000), Hassane Kamara (Reims, 4 000 000), Morgan Schneiderlin (Everton, 2 230 000), Flavius Daniliuc (Bayern München U19, i.), Jordan Lotomba (Young Boys, 6 000 000)
Kölcsönbe:
Rony Lopes (Sevilla)
Kölcsönből vissza: Ihsan Sacko (Troyes), Jean-Victor Makengo (Toulouse), Dan Ndoye (Lausanne), Racine Coly (Famalicao), Adrien Tameze (Atalanta)
TÁVOZOTT: Ignatius Ganago (Lens, 6 000 000), Arnaud Lusamba (szl.), Yannis Clementia (szl.), Malang Sarr (szl.)
Kölcsönbe: Ibrahim Cissé (Chateauroux)
Kölcsönből vissza: Adam Unasz (Napoli), Moussa Wagué (Barcelona), Riza Durmisi (Lazio)

NIMES
ÉRKEZETT:
Andrés Cubas (Talleres, 2 900 000), Jasszin Benrahu (Bordeaux, kv., 1 500 000), Birger Meling (Rosenborg, 1 000 000), Baptiste Reynet (Toulouse, 350 000)
Kölcsönből vissza: Théo Sainte-Luce (GFC Ajaccio)
TÁVOZOTT: Théo Valls (szl.)
Kölcsönbe: Théo Sainte-Luce (Red Star)

PARIS SAINT-GERMAIN
ÉRKEZETT:
Mauro Icardi (Inter, kölcsön után végleg, 50 000 000)
Kölcsönből vissza: Alphonse Areola (Real Madrid)
TÁVOZOTT: Adil Aouchiche (St.-Étienne, i.), Tanguy Nianzou (Bayern München, 300 000), Thomas Meunier (Borussia Dortmund, i.), Edinson Cavani (szl.), Thiago Silva (szl.), Eric Maxim Choupo-Moting (szl.)

REIMS
ÉRKEZETT:
Valon Berisha (Lazio, 4 300 000), Anasztasziosz Donisz (VfB Stuttgart, kölcsön után végleg, 4 000 000), Fraser Hornby (Everton U23, 2 000 000), Thibault De Smet (St. Truiden, 700 000)
Kölcsönből vissza: Wout Faes (Oostende)
TÁVOZOTT: Hassane Kamara (Nice, 4 000 000), Nolan Mbemba (Le Havre, i.), Alaixys Romao (Guingamp, i.), Axel Disasi (Monaco, 13 000 000)
Kölcsönbe: Ilan Kebbal (Dunkerque ), Nicolas Lemaitre (Quevilly-Rouen), Timothé Nkada (Aalborg)

RENNES
ÉRKEZETT:
Martin Terrier (Lyon, 12 000 000), Lilian Brassier (Rennes B), Najef Agerd (Dijon, 5 000 000)
Kölcsönből vissza: Namakoro Diallo (Avranches), Armand Laurienté (Lorient), Jordan Tell (Caen)
TÁVOZOTT: Souleyman Doumbia (Angers, kv., 3 000 000), Jakob Johansson (IFK Göteborg, i.), Jordan Tell (Clermont Foot, i.), Jérémy Morel (Lorient, i.), Riffi Mandanda (szl.), Denis Will Poha (Guimaraes, kv., 300 000)
Kölcsönbe: Metehan Güclü (Valenciennes), Rafik Guitane (Marítimo)
Kölcsönből vissza: Joris Gnagnon (Sevilla)

SAINT-ÉTIENNE
ÉRKEZETT:
Timothée Kolodziejczak (Tigres, kv., 4 500 000), Adil Aouchiche (PSG, i.), Lamine Ghezali (St.-Étienne B), Kenny Rocha Santos (St.-Étienne B)
Kölcsönből vissza: Makhtar Gueye (Nancy), Alekszandrosz Katranisz (Atromitosz), Vagner (Nancy), Harold Moukoudi (Middlesbrough), Alpha Sissoko (Le Puy Foot)
TÁVOZOTT: Franck Honorat (Brest, 5 000 000), Vagner (Metz, 3 000 000), Usszama Tannan (Vitesse, kölcsön után végleg, i.), Léo Lacroix (szl.), Yohan Cabaye (szl.), Makhtar Gueye (Oostende, 1 000 000), Loic Perrin (visszavonult)
Kölcsönbe: Lamine Ghezali (SC Lyon)
Kölcsönből vissza: William Saliba (Arsenal), Jean-Eudes Aholou (Monaco)

STRASBOURG
ÉRKEZETT:
Majeed Waris (Porto, kv., 2 000 000), Mahame Siby (Valenciennes)
Kölcsönből vissza: Idrissz Szaadi (Cercle Bruges)
TÁVOZOTT: Abdallah Ndour (Sochaux, i.), Jérémy Grimm (szl.), Benjamin Corgnet (szl.)

Lezárva szombaton délben, vastaggal az elmúlt hét eseményei.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik