HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.09.19 22:20 Frissítve: 2016.09.21 00:34

Lyon: Adebayort a madzagos kávé miatt nem szerződtették? Nem!

Az idősebbek még emlékezhetnek a madzagos kávé szakkifejezésre, amely a némi alkohollal, jellemző módon konyakkal megízesített feketére utal. Nos, ennek angolszász változata miatt esett kútba a hírek szerint Emmanuel Adebayor lyoni szerződése – legalábbis így képzelte el egy transzferhírekbe és a labdarúgók kapzsiságába beleunt francia újságíró.

Telhetetlenség, modern futball a neved... (Fotó: Action Images)

 

Az Olympique Lyon nemrégiben rövid közleményben jelentette be az Adebayor-üzlet lefújását, indokul azt hozta fel, hogy a 32 éves támadó Afrika-kupa-kötelezettségei miatt legalább egy hónapra kiesik – a nyáron a Crystal Palace-szal szakító, egyesület nélküli támadó szenvedélyes nyilatkozatban cáfolta ezt.

„A Lyon menedzsere, Bruno Génésio most tisztába tette a dolgokat.

Elhatároztuk, hogy leülünk tárgyalni Adebayorral egy kávé mellett. Aztán nagy meglepetésemre, amikor megérkezett, egy kis whiskeyt kért a kávéjába, miközben egy cigaretta lógott a szája szélén... Azért meghallgattam, ez a srác mégiscsak játszott az Arsenalban, a Manchester Cityben és a Real Madridban. De aztán megerősödött bennem az első gondolat: Manunak nincs helye az OL-ben – nyilatkozta Génésio.

A tárgyalások között minden bizonnyal Paul Gascoigne szelleme lebegett az asztal fölött. Aztán bekukkantott Mammon is…

Nagy fizetést kért, de lehetett volna velünk alkudozni. Ám kért még egy helikoptert, amelyik az edzésre hordja, egy saját szakácsot és egy korzikai villát, medencével, mesés kilátással. A végén felajánlottuk neki a 9-es mezt, de ő a 10-est kérte, amelyet Alex Lacazette visel. Na, ekkor mondtam neki, hogy ácsi, viszlát Manu! – ecsetelte az alkudozás további nehézségeit a Lyon elnöke, Jean-Michel Aulas.”

Legalábbis így képzelte el a tárgyalásokat egy vicces francia honlap.

A legfurcsább egyébként az volt a hírben, hogy a mai futballisták és menedzsereik igényeit ismerve nem is olyan vad ez a verzió...

2019.02.22 23:32:31

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Számtalan kiskapu eleve meg van nyitva.

2019.02.18 19:41:44

Minden más foci nemzetisport.hu

Magyar és külföldi példák Zlatan Ibrahimovictól Gera Zoltánig.

2019.02.15 19:16:54

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Nem a 2018-as aranylabdásra osztják a szuperhős szerepét a hirdetők, Angliában szappanoperában játszó csúnyácska színésznőhöz hasonlítják.

2019.02.16 15:47:25

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

Egy góllal jobb volt az éllovas Slovan a DAC-nál, ám egy kis bírói segítség is kellett a vendégsikerhez.