Ligue 1: tarolt a PSG, Neymar az idény legjobbja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.14. 10:04
null
Neymar (balra) 20 meccs alatt meghódította a francia élvonalat (Fotó: AFP)
A francia profi labdarúgókat tömörítő szervezet, az UNFP vasárnap este tartotta a 2017–18-as idény legjobbjait díjazó gáláját és díjátadó estéjét, amelyen a PSG szinte minden kategóriában gyűjtött be elismerést. Neymar, Mbappá és Unai Emery is az elismertek között.

Neymar tavaly nyáron világrekordot érő 222 millió euróért igazolt a Barcelonából a PSG-hez, és első francia idényében rögtön meg is választották az élvonal legjobbjának. A február vége óta sérült 26 éves kiválóság 20 bajnoki mérkőzésen szerepelt, ezeken 19 gólt szerzett és kiosztott 13 gólpasszt – és egy fordulóval a bajnokság vége előtt harmadik helyen áll a góllövőlistán.

A vasárnap esti díjátadón Neymar, honfitársától Ronaldótól vette át a szezon legjobbjának járó trófeát, és a francia profi labdarúgókat tömörítő szervezet, az UNFP gáján tarolt a PSG, hiszen az idény legjobb játékosa mellett az év edzője díja is a fővárosiakhoz került, miután Unai Emeryt választották a legjobbnak – az év csapatában 7 PSG játékos kapott helyet és Kylian Mbappét megválasztották az idény feltörekvő reménységének.

Az évad kapusa az Olympique Marseille-ben védő Steve Mandanda lett, aki mellett még egy OM-játékos Luiz Gustavo, valamint a lyoni duó, Ferland Mendy és Nabil Fekir kapott helyet a PSG hetesfogata Dani Alves, Marquinhos, Thiago Silva, Marco Verratti, Mbappe és Cavani, valamint Neymar mellett.

 

 




 

A nőknél Marozsán Dzsennifer lett az idény legjobb játékosa, amiről bővebben ide kattintva olvashatnak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik