Ligue 1: oda a Lyon 21 bajnoki mérkőzéses hazai veretlensége

Vágólapra másolva!
2011.11.18. 22:09
A Rennes idegenben 2–1-re legyőzte a Lyont a francia labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának pénteki játéknapján, ezzel véget vetett a hétszeres bajnok OL több mint egy éve tartó hazai bajnoki veretlenségének.

A Lyon legutóbb 2010 szeptemberében veszített francia bajnokit saját közönsége előtt, azóta 21 meccset vívott meg vereség nélkül a Gerland Stadionban. Az OL nincs jó passzban, a legutóbbi hat forduló során ez volt a negyedik veresége.

Egy szögletet követően Ederson közelről megszerezte a vezetést a Lyonnak, ám Pitroipa szinte azonnal egyenlített, majd a második félidő elején Kembo egy lefülelt labdát büntető kontra végén már a vendégeket juttatta előnyhöz – mint később kiderült, a gól győzelmet ért. Sikerükkel a bretonok meg is előzték a Lyont.

Nem tudott nyerni a bajnok Lille, pedig Moussa Sow révén a második félidőben 11-est is rúghatott – Ali Ahamada kapus lábbal védett. A Toulouse otthonában kiharcolt értékes döntetlennel a LOSC bajnoki veretlenségi sorozata tovább nyúlt, már 12 mérkőzést számlál.

FRANCIAORSZÁG – LIGUE 1
14. FORDULÓ
Pénteki mérkőzések
Lyon–Rennes 1–2 (Ederson 36., ill. Pitroipa 39., Kembo 53.)
Toulouse–Lille 0–0
TABELLA, PROGRAM ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik