Ligue 1: negyedmillió euróba kerül a francia „clasico” biztosítása

Vágólapra másolva!
2010.02.23. 17:04
Legkevesebb 250 ezer eurójába kerül a Paris Saint-Germainnek, hogy rend legyen a Parc des Princes-ben az Olympique Marseille elleni vasárnapi presztízsmeccsen, a francia labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának csúcstalálkozóján.

Körülbelül 1500 rendőr teljesít majd szolgálatot a párizsi stadion környékén, az ő munkájuk viszi el a biztonsági költségek mintegy felét, 120-150 ezer eurót – adta hírül a PSG-közeli Le Parisien francia napilap. Ez nagyjából háromszorosa annak, amennyibe a nem kiemelt kockázatú mérkőzések biztosítása kerül.

A stadionon belül 700-an ügyelnek majd a biztonságra – közülük mintegy harmincnak az is feladata lesz, hogy reggeltől átvizsgálja az arénát, és megtalálja az esetleg elrejtett pirotechnikai eszközöket, a sértő feliratú, törvénybe ütköző transzparenseket. Az ő szolgálatuk nagyjából 110-130 ezer eurót kóstál.

A párizsi stadionba csaknem 49 ezren férnek be, és függetlenül attól, hogy a PSG csak a 12. helyen várja az ötödik helyezett Marseille-t, a Franciaországban spanyol mintára clasicónak nevezett rangadót telt ház előtt rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik