Ligue 1: mégsem jön Lyonba a korábbi Real-csatár?

Vágólapra másolva!
2016.09.15. 09:21
A Le Parisien szerda esti információi szerint a francia labdarúgó-bajnokságban szereplő Olympique Lyon hamarosan szerződteti a togói válogatott Emmanuel Adebayort. Csütörtök reggel azonban a klubnál tagadták, hogy a 32 éves csatár érkezhet.
A Le Parisien hírét a Lyon elnöke, Jean-Michel Aulas erősítette meg a csapat szerdai, Dinamo Zagreb elleni 3–0-s hazai Bajnokok Ligája-győzelme után. Aulas elmondta, azért szeretné szerződtetné a támadót, mert első számú csatára, a francia válogatott Alexandre Lacazette megsérült.


„Sajnos Alexandre Lacazette sérülésével támadt egy kis űr, amelyre olyan játékost keresünk, aki nagyon tapasztalt és ambiciózus. Nagyon szeretném, ha már szerdán szerződtetnénk és vasárnap, az Olympique Marseille ellen pályára lépne” – mondta a Lyon elnöke.

Érdekesség, hogy a klub kommunikációs igazgatója, Olivier Blanc a L’Équipe-nek elmondta, hogy Adebayor neve valóban felvetődött a hétszeres bajnoknál, azonban az érkezésére kevés az esély, és jöhet a B-terv: a Girondins Bordeaux 22 éves támadóját, Gaëtan Laborde-ot szerződtethetik, akinek 2019 nyaráig élő megállapodása van jelenlegi csapatával.

A 66-szoros togói válogatott Adebayor – aki korábban megfordult a Monacónál, az Arsenalnál, a Manchester Citynél, a Tottenhamnél és a Real Madridnál is – legutóbb a Crystal Palace játékosa volt, de a londoni klub nem hosszabbított vele, így nyár óta szabadon igazolható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik