Ligue 1: Houllier visszatérhet, ha a kardiológus is rábólint

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.24. 10:22
Visszatérhet az Olympique Lyon labdarúgócsapatához Gérard Houllier: a 69. életévében járó, rutinos francia szakember szakmai igazgatói posztot vállalhat, már ha a klub kardiológusa is rábólint erre.

Houllier 2005 és 2007 között volt már a Lyon edzője, két bajnoki címet szerzett a csapattal, de összekülönbözött az elnök Jean-Michael Aulasszal.

Most Houllier nem edzői szerepet kapna, hanem szakmai igazgatóként gyakorolna felügyeletet a klubnál zajló munka, az utánpótlás-nevelés és az átigazolások fölött. A munkába állás egyetlen feltétele, hogy zöld utat adjanak az orvosok Houllier-nek, aki 2001-ben már szívproblémákkal küszködött, és megrendült egészsége miatt távozott 2011-ben az Aston Villa kispadjáról. Jelenleg a Red Bull-konszern globális futballigazgatójaként dolgozik.

„Megegyeztünk Gérard Houllier-vel, hogy valószínűleg visszatér. Egy fontos kitétel van: Gérard-nak voltak egészségügyi problémái a múltban, és ezért a klub kardiológusának is engedélyeznie kell a munkavállalását” – tudatta Aulas.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik