Ligue 1: gól nélküli döntetlennel tért vissza a francia élvonal

Vágólapra másolva!
2020.08.21. 22:52
null
Nem született gól a nyitó meccsen (Fotó: AFP)
Péntek este elkezdődött az élvonalbeli francia labdarúgó-bajnokság 2020–2021-es idénye – az első forduló nyitó mérkőzésén 0–0-s döntetlent játszott egymással a Bordeaux és a Nantes. A hazaiak több mint 70 percen keresztül emberhátrányban futballoztak.

 

A Ligue 1 volt az egyetlen topliga, amelyik a koronavírus-járvány következtében úgy döntött, hogy nem fejezi be a márciusban félbeszakadt 2019–2020-as idényt, és a felfüggesztéskor érvényben lévő tabellát tekinti végeredménynek. Most pedig a francia élvonal lett az első az európai topligák közül, amelyik megkezdte a 2020–2021-es évadot.

Az új idény nyitó mérkőzését a Bordeaux és a Nantes játszotta egymással ellen, előbbi stadionjában, korlátozott számú nézők előtt. A mérkőzés 20. percében a hazaiak máris megfogyatkoztak – a játékvezető a 21 éves Mehdi Zerkanét állította ki talpalás miatt. Bár emberelőnybe került a Nantes, nem tudott jelentős mezőnyfölényt kialakítani, gólt pedig egyik csapat sem szerzett, így gól nélküli döntetlennel zárult az összecsapás.

FRANCIA LIGUE 1
1. FORDULÓ
Pénteki mérkőzések
Bordeaux–Nantes 0–0
Marseille–St.-Étienne
– elhalasztva

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik