Ligue 1: Chelsea-csodagyerek volt, az újonchoz szerződött

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.11. 07:34
Az egy évtizede csodagyerekként a Chelsea-be igazoló Gaël Kakuta négy esztendőre a francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) egyik feljutójához, az Amiens-hez szerződött.

Gaël Kakuta legutóbb a kínai szuperligában szereplő Hopej China Fortune állományába tartozott, de a mesés fizetés ellenére sem érezte jól magát Ázsiában, és a tavaszt már Európában, a Deportivo La Coruna kölcsönjátékosaként töltötte.Gaël Kakuta legutóbb a kínai szuperligában szereplő Hopej China Fortune állományába tartozott, de a mesés fizetés ellenére sem érezte jól magát Ázsiában, és a tavaszt már Európában, a Deportivo La Coruna kölcsönjátékosaként töltötte.

Kakuta 2007-ben, 16 esztendősen nagy reményekkel és nagy viták közepette szerződött a Chelsea-be, ám nyolc év alatt csupán hat bajnokin kapott játéklehetőséget, és jobbára a kölcsönadás jutott osztályrészéül (Fulham, Bolton, Dijon, Vitesse, Lazio, Rayo Vallecano), majd volt egy kevéssé sikeres próbálkozása a Sevillánál is.

A nemrég a 27. életévébe lépő szélső annak idején a francia utánpótlás-válogatottakban végigjárta a szamárlétrát, de felnőttválogatott a Kongói DK-ban lett az idén.



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik