Ligue 1: a Lille szerződést bontott Marcelo Bielsával

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.16. 13:47
null
Eldőlt Marcelo Bielsa sorsa, a szakember távozik a Lille-től (Fotó: AFP)
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Lille hivatalos közleményben jelentette be, hogy szerződést bontott Marcelo Bielsa vezetőedzővel, amiért az argentin szakember megszegte a kontraktusát.

 

A francia klub november végén számolt be arról, hogy felfüggeszti Bielsát a vezetőedzői állásából, a döntés hátteréről azonban nem tettek közzé információt.

A korábban az argentin és chilei válogatottnál, valamint az Athletic Bilbaónál és az Olympique Marseille-nél is dolgozó Bielsa a nyáron állt munkába a Lille-nél, amely az átigazolási időszakban mintegy 65 millió eurót költött új játékosokra. A pocsék szereplés mellett – a Lille jelenleg a 18. helyen áll a bajnokságban – Bielsa állítólag nem kezelte jól a játékosokat, akik gyakran panaszkodtak arra, hogy számukra idegen poszton szerepelnek. Nem volt ritka az edzésekről való késés és a magatartásbeli problémák sem. Az egyik argentin újságíró szerint Bielsa novemberben engedély nélkül két napra Chilébe utazott, hogy egy súlyos betegséggel küzdő barátját, korábbi segítőjét, Luis María Boninit meglátogassa.

A L'Équipe szerint a klubnak 14-16 millió eurójába kerülhet, hogy felbontotta a 62 esztendős argentin szakember 2019 szóló megállapodását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik