Ligue 1: a L’Équipe ajánlja - a Football Manager alapján

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.31. 08:13
null
Julian Brandt a Leverkusen nagy reménysége (Fotó: Reuters)
Sok futballfanatikus kedvenc számítógépes játéka a Football Manager, amely már jó néhány éve segítséget nyújt a profi kluboknak is. A L’Équipe készített egy összeállítást arról, hogy az FM adatbázisa alapján öt francia élvonalbeli klub mely fiatallal erősíthetné meg a keretét.

 

 

A Football Managerben a játékosok adatlapján nem kevesebb mint 30 mutató alapján kaphatunk képet a labdarúgó képességeiről. A több mint húszéves múltra visszatekintő játék igen magas szintet képvisel, nem csoda, hogy manapság már a profi klubok megfigyelői is rendszeresen szemlézik rajta a fiatal tehetségeket, illetve a szabadon igazolható futballistákat.

A L'Équipe az FM adatbázisa alapján kiválasztott öt ifjú reménységet, aki megfelelne egy-egy francia klubnak azok átigazolási politikáját és anyagi lehetőségét figyelembe véve.

PSG – Julian Brandt (német, Bayer Leverkusen, 18 éves)
Ára a Football Managerben:
4.3 millió euró
Ára a Transfermarkt szerint: 5 millió euró

A párizsiak tavaly nyár óta keresnek valakit a támadóalakzatuk bal oldalára. Ángel Di Maríát a pénzügyi fair play miatt nem engedhették meg maguknak – az argentin végül a Manchester Unitedbe igazolt a Real Madridból –, 5.5 millió eurót azonban költhetnének januárban. A L'Équipe szerint Julian Brandt, a Leverkusen 18 éves, technikás, jól cselező, gyors balszélsője tökéletes választás lenne a PSG számára, amely tulajdonosa, Nasszer al-Helaifi szavaival élve inkább egy „új Messit” keres, mintsem egy már befutott támadót. Rudi Völler, a Bayer sportigazgatója a német futball egyik legnagyobb tehetségének nevezte Brandtot, aki az előző szezonban két BL-mérkőzésen lépett pályára, mindkétszer a PSG ellen.

Montpellier – Luis Iberico (perui, San Martín, 16 éves)
Ára a Football Managerben:
8 ezer euró
Ára a Transfermarkton: nincs adat

Ki más is lehetne a legjobb választás a csatárt kereső Montpellier számára, mint Luis Iberico. A perui ígéret még a hazájában játszik, bár egy sikertelen tesztelésen már túlesett a holland Twenténél. Az FM-nél mindössze 8 ezer euróra taksált támadó szerezte 2013-ban az U15-ös Copa América döntőjének egyetlen gólját, amellyel Peru 1–0-ra legyőzte Kolumbiát. Iberico még mindig csak 16 éves, de már az U20-as válogatottnál veszik számításba. Az FM szerkesztői szerint hatalmas potenciál rejlik benne.


Lille – Carlos Fierro (mexikói, Chivas de Guadalajara, 20 éves)
Ára a Football Managerben:
1.2 millió euró
Ára a Transfermarkton: 1 millió euró

Bár a jelek szerint Divock Origi csak a nyáron költözik Lille-ből Liverpoolba, a 22 bajnokin mindössze 17 gólt szerző francia csapatnak már a tavasszal égető szüksége lenne a vérfrissítésre a csatársorban. Ha Pape Souarét sikerül is eladni 4.6 millió euróért a Crystal Palace-nak, a Lille a nehéz anyagi helyzete miatt csak a befolyó összeg töredékét használhatja fel új igazolásra. Ezért lenne megfelelő célpont Carlos Fierro, aki 20 évesen már nem teljesen zöldfülű, ám mindössze 1-1.2 milló euróra becsülik az értékét. A Chivas csatára volt a 2011-ben U17-es vb-t nyerő mexikói válogatott legfényesebb csillaga, és már több mint 80 meccset játszott a klubjában. Erősségei közé tartozik a gyorsasága, agilis és határozott személyisége. Távoli bombákra az FM-es adatai alapján nem számíthatunk tőle, de mint tudjuk, kis gól is gól.

Toulouse – Alberto Tibolla (olasz, Chievo Verona, 18 éves)
Ára a Football Managerben:
250 ezer euró
Ára a Transfermarkton: 75 ezer euró

A Toulouse-nak a középpályán kellene erősítenie, a L'Équipe szerint Alberto Tibollával. A Chievo 18 éves játékosának nincsenek olyan lenyűgöző adatai, mint a többi FM-es tehetségnek, ám korához képest kifejezetten higgadt, érett játékra képes, az általános erőnléte is jobb a kortársaiénál, fejlődőképessége pedig szintén mellette szól. A 2013-as U17-es Eb-n az olasz válogatott kulcsembere volt, jelenleg kölcsönben az olasz negyedosztályban pallérozódik.

 

Nice – Henrique (brazil, Vasco da Gama, 20 éves)
Ára a Football Managerben:
1.3 millió euró
Ára a Transfermarkton: 250 ezer euró

A Nice-nek ajánlott fiatalember már szélesebb körökben ismert. Az U20-as brazil válogatott Henrique a Vasco da Gama bal oldalán szerzi a tapasztalatait, és fiatal kora ellenére már egy kifejezetten sokoldalú, kiegyensúlyozott játékost ismerhetünk meg a személyében – már ha hinni lehet a Football Manager adatainak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik