A Sepsi OSK gól nélküli döntetlent játszott az UTA Araddal

BOROS MIKLÓS (összefoglaló), K. T. I. (percről percre)BOROS MIKLÓS (összefoglaló), K. T. I. (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.09.19. 14:52
null
(Fotó: Tókos Csaba)
A romániai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Liga 1) 9. fordulójában gól nélküli döntetlent játszott egymással a Sepsi OSK és az UTA Arad.

 

ROMÁN LIGA 1
9. FORDULÓ
Sepsi OSK–UTA Arad
0–0
Sepsiszentgyörgy,
Stadionul Municipal. 1300 néző. Vezette: Coltescu
SEPSI: Niczuly – Aganovic, Ninaj, Mitrea, Ispas – Fofana (Dimitrov a szünetben), Eder – Askovszki (Barbut a szünetben), Bojics (Chunchukov, 78.), Golofca (Stefanescu, 71.) – Luckassen (Tincu, 86.). Vezetőedző: Leontin Grozavu
UTA: Iacob – Vukcsevics, Erico, Benga, Baravykas – Batha (Medjimorec, 85.), Vorobjovas (Passaglia, 62.) – Ubbink, Isac, Roger (Antal, 73.) – Hora (Dangubic, 85.). Vezetőedző: Bálint László György

ÖSSZEFOGLALÓ

Gól nélküli döntetlennel zárult vasárnap délután a román élvonal piros-fehér erdélyi rangadója Sepsiszentgyörgyön: az aradi UTA sikeresen kivédekezte a zsinórban negyedszer is csak egy pontot szerző Sepsi OSK támadásait.

Jó iramú, szokatlanul folyamatos játékot hozott az első félidő, amelyben a Sepsi elsősorban lefutni próbálta az aradi csapatot, már a saját térfeléről hosszú indításokat küldve támadói felé. Kevin Luckassen, majd Catalin Golofca is így került helyzetbe, de mindkét szögből leadott lövést védte Florin Iacob, az UTA kapusa, aki legnagyobb bravúrját Eder González rövid sarokra tekert szögleténél mutatta be. A Sepsi spanyol középpályásának átlövései már jóval pontatlanabbak voltak, háromszor is nagyon fölé lőtt, miközben az erőtlenül próbálkozó UTA egyetlen lehetőségénél Branislav Ninaj blokkolta Ioan Horát a tizenegyes pontnál.

A második félidő elején Hora már eltalálta a hazai kaput, de lövésében nem volt erő, így a labda könnyedén Niczuly Roland kapus zsákmánya lett. Rolandas Baravykas távoli próbálkozása pedig elzúgott a bal felső sarok mellett, aztán az aradiak ismét visszaálltak saját kapujuk elé. A Sepsi hiába szerzett rengeteg labdát a vendégek térfelén, támadásai többsége fennakadt az UTA tizenhatos előtt felhúzott sűrű védelmén. Rares Ispas balról beadott labdáiból így is jött két hatalmas szentgyörgyi helyzet, de Petar Bojics 8 méterről, kapásból rosszul találta el a labdát, és méterekkel a kapu mellé küldte, Cristi Barbut pedig a keresztlécre fejelte. A másik kapunál Damian Isac rontotta el a meccslabdát, öt méterről, becsúszva a jobb alsó mellé küldve. Az újabb pontszerzéssel az UTA továbbra is az élmezőnyben van, a két hónapja nyeretlen Sepsi pedig éppen csak elmozdult az osztályozót jelentő 13. helyről.

PERCRŐL PERCRE

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!

90. perc: Ezek már a hosszabbítás pillanatai, a tervek szerint három perc lesz még.

86. perc: Tincu váltja Luckassent.

85. perc:
Hora és Batha le, Dangubic és Medjimorec be.

A második félidőben a Sepsinek nem volt kapura tartó kísérlete…

79. perc: Bojics helyett Chunchukov.

78. perc: Isac próbálja meg estében kapuba sodorni a balról érkező, lapos centerezést, ám öt méterről nem találja el a jobb alsót!

73. perc: Antal váltja Rogert.

72. perc: KAPUFA! Újabb jó beadás balról, középen Barbut érkezik lendületből és az ollózni készülő Luckassent megelőzve 6 méterről fejel, a keresztlécről pattan ki.

71. perc: Stefanescu váltja Golofcát.

68. perc:
Barbut beadása tekeredik ígéretesen a kapu elé, az ötös jobb oldalánál Luckassen érkezik, de a kapujából kimozduló kapus végül lehúzza előle a labdát.

62. perc: Vorobjovas le, Passaglia be!

61. perc: Batha kapott sárga lapot.

59. perc: Aganovic balról érkező beadása találja meg a középen üresen érkező Bojics, aki 8 méterről átvétel nélkül lő, de méterekkel a kapu jobb oldala mellé!

57. perc: Luckassen kap sárga lapot.

53. perc: A második félidőben eddig kiegyenlítettebb játék folyik a pályán.

49. perc: Balról száll a Sepsi kapujának előterébe a labda, Hora érkezik lendületből, az ötös jobb csücskétől, kapásból, a levegőben próbálja kapuba továbbítani a beadást, de Niczuly jól helyezkedik és véd.

46. perc: Két csere a Sepsinél, Askovszki hellyett Barbut, Fofana helyett Dimitrov.

46. perc: Elkezdődött a második félidő!

SZÜNET

Vége az első félidőnek!

45+1. perc: Isac kapott sárgát, Gonzálezt húzta vissza a mezénél fogva.

45. perc: Ubbink került a földre Ispas szorításában a 16-oson belül, de a játékvezető továbbot intett.

42. perc: González lő 22 méterről, kissé balról, a labda méterekkel a vendégkapu fölé száll.

40. perc: Luckassen startol rá egy mélységi indításra, de mielőtt átvehetné, a kapujából kisprintelő kapus a 16-os vonala előtt egy méterrel vetődve magához öleli előle.

36. perc:1300 néző látogatott ki a mérkőzésre.

30. perc:Az aradiaknak nemhogy kaput eltaláló lövése vagy fejese, de még csak gólszerzési kísérletük sem volt eddig.

26. perc: Vorobjovas kapott sárgát.

24. perc: Askovszki indítja a bal kezénél érkező Golofcát, aki a 16-os csücskénél átveszi, megtolja, majd 9 méterről, kissé éles szögből az oldalhálóba lő.

18. perc:
González passza után Luckassen próbál centerezni jobbról, de a labda elakad az egyik aradi védőben.

15. perc: Eddig többnyire hazai lábakon jár a labda, azonban a 16-os környékén nem tud igazán veszélyes lenni a Sepsi.

10. perc:
Luckassen indul meg a jobbösszekötő helyén, 12 méterről ellövi a labdát, amelyet Iacob vetődve fog meg.

8. perc:
Balról rúghat szögletet a Sepsi, Eder egy rövid passz után a sarokzárszló mellől a rövid sarokra csavarja a labdát, de Iacob résen van és kiüti.

3. perc:
Golofca tör be balról az aradi tizenhatosba, beadását kivágják a védők, Eder González lecsap a labdára, de 20 méterről fölé lövi.

A Sepsi piros-fehérben, az UTA sötétkéktben futballozik ezen a délutánon!

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés!

A romániai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 13. helyezettje a 6. helyen álló csapatot fogadja.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik