Liga 1: eldőlt, biztos a Sepsi OSK helye a felsőházi rájátszásban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.24. 18:26
null
Játék nélkül örülhetnek a rájátszásnak (Fotó: facebook.com/sepsiosk)
Egy héttel azután, hogy a Sepsi OSK 1–0-s idegenbeli győzelmével megsemmisítette a Gaz Metan esélyeit a román élvonal felsőházi rájátszásba jutására, a székelyföldi együttes éppen a medgyesi csapatnak köszönhetően biztosította be helyét a Liga 1 legjobb hat csapata között.

A Gaz Metan vasárnap délután a 2019-ben eddig minden meccsét megnyerő FC Botosani otthonában ért el 1–1-es döntetlent, amelynek köszönhetően a bukovinai csapat az ötödik helyen álló Sepsi mögött maradt a táblázaton.

Az alapszakasz utolsó fordulójában pedig egymás ellen játszik a hatodik Botosani és a hetedik Viitorul, így viszont csupán egyikük tud a szentgyörgyiek elé kerülni. Pontszámban ugyan még a nyolcadik Poli Iasi is befoghatja a Sepsit, ám az ebben az esetben döntő kritériumnak számító egymás elleni eredmények (3–0 és 1–1) a háromszékieknek kedveznek.

A Liga 1 versenykiírása értelmében a jövő héten véget érő alapszakasz után az első hat csapat a felsőházi rájátszásban (playoff), a 7-14. helyezettek pedig az alsóházban (playout) játszanak egy újabb oda-vissza kört. A csapatok az alapszakaszban elért pontok felével kezdik a rájátszást, a páratlan pontszámú csapatok esetében felfelé kerekítenek. Az alig két éve első ligás Sepsi tavaly még az alsóházban szerepelt, ahol a kilencedik helyen végzett.

ROMÁNIA, LIGA 1
25. FORDULÓ

Dunarea Calarasi–Dinamo 0–0
FC Botosani–Gaz Metan 1–1
Az élmezőny: 1. CFR 51 pont, 2. Craiova 45, 3. FCSB 45, 4. Astra 39, 5. Sepsi 37, 6. Botosani 36, 7. Viitorul 35, 8. Iasi 34.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik