Libertadores-kupa: előnyben a címvédő River Plate az elődöntőben

Vágólapra másolva!
2019.10.02. 10:23
A címvédő River Plate saját közönsége előtt 2–0-ra legyőzte a legutóbb szintén döntős Boca Juniorst a labdarúgó Libertadores-kupa elődöntőjének első mérkőzésén.

A Buenos Aires-i csapatok magyar idő szerint szerda hajnali találkozóján a hetedik percben egy videobírózás után megítélt büntetőből szerzett vezetést a River, amely a második játékrészben kétgólosra növelte az előnyét.

A két együttes tavalyi fináléjának második mérkőzését többször el kellett halasztani, miután a Boca-futballisták közül többen is megsérültek azt követően, hogy a rivális drukkerei betörték buszuk ablakait, ráadásul a közbelépő rendőrök könnygázt vetettek be, amelynek belégzését követően több játékos is rosszul lett. A visszavágót végül a Real Madrid otthonául szolgáló Santiago Bernabéu Stadionban rendezték, és a River hódította el a trófeát.

A visszavágót október 22-én rendezik a Boca pályaválasztásával. A másik ágon két brazil együttes, a Gremio és a Flamengo küzd azért, hogy ott legyen a chilei Santiagóban a november 23-i döntőben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik