Lengyelország: Mi döntjük el az arany sorsát, hősök leszünk vagy vesztesek – Nikolics

Vágólapra másolva!
2016.05.13. 17:12
Bár az előző fordulóban elszenvedett vereség meghiúsította, hogy az együttes bajnoki címet ünnepelhessen, így is a Legia Warszawa kezében van az aranyérem sorsa a lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. Nikolics Nemanja, az együttes magyar gólvágója szerint ők döntik el az arany sorsát, hősök lesznek vagy vesztesek.

„Érezzük a felelősséget és a nyomást, de minden a mi kezünkben, lábunkban és fejünkben van" – mondta az összecsapás előtt Nikolics.Nikolics.

„Mi döntjük el a bajnoki cím sorsát. Lehetünk hősök vagy vesztesek. A bajnokcsapathoz akarok tartozni. A szurkolók fantasztikus légkört teremtenek, és a meccs után együtt boldogok leszünk" – tette hozzá.

A 28 éves támadó 54 tétmeccsen 35 gólt szerzett a Legia színeiben, továbbá kiosztott kilenc asszisztot is. A bajnokságban jegyzett 27 találata a harmadik legjobb termés a lengyel ligában a második világháborút követő időszakban.

„Büszke vagyok erre. Ha egy csatár azt mondja a szezon előtt, hogy nem foglalkoztatja a gólkirályi cím, akkor hazudik. Ez az első évem Lengyelországban, senki sem hitte volna, hogy ilyen magas szinten teljesítek majd. Ugyanakkor a labdarúgásban a legfontosabb a csapat. Örülök, hogy segíthettem küzdeni a bajnoki címért. Mindenekelőtt szeretném megköszönni a csapattársaimnak, mert nekik köszönhetően lehettem gólkirály. De teljesen elégedett akkor leszek, ha megszerezzük a bajnoki címet."

Az együttes vasárnap az utolsó fordulóban Gyurcsó Ádám csapatát, a Pogon Szczecint fogadja, és ha legalább annyi pontot szerez ezen a meccsen, mint a Piast Gliwice a Zaglebie Lubin ellen, akkor ünnepelhet. Vagyis egy győzelemmel biztosan Nikolicsék lehetnek az aranyérmesek.

LENGYELORSZÁG, EKSTRAKLASA
FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS
7., UTOLSÓ FORDULÓ (VASÁRNAP)

Legia Warszawa–Pogon Szczecin 18.00
Cracovia–Lechia Gdansk 18.00
Piast Gliwice–Zaglebie Lubin 18.00
Lech Poznan–Ruch Chorzów 18.00
Az élcsoport: 1. Legia Warszawa 40 pont, 2. Piast Gliwice 40, 3. Zaglebie Lubin 33
Pontazonosság esetén az alapszakaszban szerzett több pont rangsorol (Legia: 30, Piast: 29)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik