Lengyelország: akár két évre is bezárhatják a Lech Poznan stadionját

Vágólapra másolva!
2011.02.12. 22:03
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) megbüntette az Európa-liga kieséses szakaszára készülő Lech Poznant. A 2012-es Európa-bajnokságnak is helyszínt adó stadiont bezárhatják a következő meccsekre.

A stadionban nem megfelelőek a biztonsági előírások – nyilatkozták a lengyelországi látogatásuk után a szövetség szakértői. A sport.pl szerint a csütörtöki, Sporting Braga elleni Európa-liga-mérkőzés előtt az UEFA felfüggesztette a jegyek árusítását: elképzelhető, hogy az újonnan átadott stadionban csak 20 ezer néző tekintheti meg élőben a meccset. A Lech Poznan vezetősége fellebbezést adott be.

Amennyiben a büntetést nem vonják vissza, és a Lech Poznan továbbjut az Európa-ligában, elképzelhető, hogy a következő – Liverpool vagy Sparta Praha elleni – meccset már teljesen zárt kapuk mögött játsszák.

A Lech Poznan hivatalos közleményt adott ki az UEFA döntéséről, amely szerint a klubot 20 ezer euróra büntették, valamint elképzelhető, hogy akár két évre is bezárhatják a stadiont a következő okok miatt:
a) gondatlanul megtervezett menekülési útvonal a stadion sürgős kiürítésének esetén;
b) túl keskeny menekülési útvonal;
c) zsúfolt kijáratok;
d) nehezen megközelíthető lépcsők;
e) hibás ülésszámozás a szektorokban
.

A klub vezetői hozzátették: minden hibát kijavítanak még a közelgő, Braga elleni El-mérkőzés előtt. Az UEFA Ellenőrző és Fegyelmi Bizottsága ugyanakkor már 50 százalékra korlátozta a csütörtöki meccsre eladható jegyek számát.

A 2012-es Európa-bajnokságra készülő Lengyelországban a poznani arénát elsőként adták át 2010 júliusában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik